Martin Järveoja.Video: Stanislav Moškov
WRC
28. detsember 2018, 13:03

ÕL VIDEO | Kuidas jagavad Ott Tänak ja Martin Järveoja aasta võistkonna tiitli?

Spordiaasta tähtede galal pärjati aasta võistkonna tiitliga edukas ning menukas rallipaar Ott Tänak-Martin Järveoja. Kristjani nimelise autasu võttis Saku suurhallis toimunud pidulikul üritusel vastu kaardilugeja Martin Järveoja. 

Üks Kristjan, kaks meest. Kuidas Tänak ja Järveoja kujukese jagavad?

"Eks paistab," muigas Järveoja. "Tegin EOKle väikese niiöelda ettekirjutuse, et võiks ju igale võistkonnaliikmele [autasu olla]. Ma ei tea muidugi... kui järgmine aasta peaks võrkpallivõistkond Kristjani võitma, siis skulptoril läheks natuke rohkem aega. Aga eks vaatame, arvan, et kõige õigem oleks viia see Kristjan äsjavalminud Toyota Gazoo Racing Eesti tehasesse, kus tegelikult tohutult palju inimesi meid igapäevaselt abistab ja kogu selles protsessis osaleb."

Tänakul ja Järveojal oli edukas aasta, esimest aastat Toyotaga kihutades võideti neli MM-etappi ning lõpetati WRC-sarjas kolmandana. Kuhu see auhind hooaja kontekstis asetub?

"Väga raske on öelda," sõnas ta. "Olen teistele ajakirjanikele ka öelnud, et eks see kogu Eesti spordirahva emotsionaalne auhinnagala ole. Teistpidi - ilma spordisõpradeta oleks me mitte keegi. Kindlasti ta auhinnalauale asetub."

Rallihooaeg on pikk. Viimane etapp sõideti novembri keskel Austraalias ja uus hooaeg algab juba jaanuari teises pooles Monte Carlos. Kas Järveoja puhata on saanud? 

"Kui päris ausalt ütlen, siis rallikalender on niimoodi üles ehitatud, et ega väga pikka pausi kahe hooaja vahel ei ole. Juba oleme teinud uueks hooajaks teste ja pärast aastavahetust lähme uuesti testima. Peab suutma mõneks päevaks sellest rallimaailmast end välja lülitada, aga väga pikka lülitust olla ei saa."