Kalidou Koulibaly. Foto: ZUMA Press/Scanpix
Jalgpall
28. detsember 2018, 14:08

Tippjalgpallurid avaldavad rassismi ohvriks langenud kolleegile toetust, Itaalia asepeaminister on hämmingus (2)

Jalgpalli Itaalia meistrivõistlustel kaotas tabeliliidri Torino Juventuse lähim jälitaja Napoli üleeile õhtul võõrsil 0:1 Milano Interile. Tulemus tulemuseks, taas kummitas Itaalia jalgpalli rassism. 

Nimelt tegid Interi fännid Napoli mustanahalise keskkaitsja Kalidou Koulibaly suunas terve kohtumise jooksul ahvihäälitsusi. 

Pärast kohtumist võttis sotsiaalmeedias sõna ka Koulibaly. "Olen kaotuse üle pettunud, kuid kõige rohkem valmistab mulle tuska oma vendade hätta jätmine," viitas ta matšis teenitud punasele kaardile. "Olen oma nahavärvi üle ühke. Olen uhke oma juurte üle."

Koulibaly kaitseks astusid välja vutitähed üle maailma. 

"Rassismil pole jalgpallis kohta. Rassismil pole kuskil kohta," kirjutas Liverpooli äss Mo Salah.

"Sa oled üks ilusamaid inimesi keda, tean, palun ära muutu kunagi. Ära pane seda p*ska tähele," kirjutas Koulibaly tiimikaaslane Dries Mertens.

"Tõsiselt!? Koulibalyt rünnati San Sirol, Raheem Sterlingut Stamford Bridge'l... See on lubamatu," kirjutas Manchester City staar Vincent Kompany. "Poliitikutel on lõhestav retoorika, aga mõistuse hääl peab millalgi tagasi tulema."

Skandaali sekkus ka Itaalia asepeaminister Matteo Salvini, kelle sõnul polnud tegemist rassismiga. 

"Milani fännid sõimasid Bonuccit, kas see on rassism? Selline kiusamine ei ole rassism. Kui me tahame vägivallast jagu saada, siis me ei tohi ette kujutada, et kõik on samaväärne."