Johannes Hösflot Kläbo.Foto: AP/Scanpix
Talisport
29. detsember 2018, 17:10

Kläbo näitas konkurentidele tagatulesid, parim eestlane lõpetas viiendas kümnes (4)

Itaalias Toblachis alustasid murdmaasuusatajat järjekordset Tour de Skid. Kui suusatuur lõppeb ränkraske lõputõusuga, siis esialgu pääsesid sportlased kergema ning lühema distantsiga. 

Meeste vabatehnikasprindi kvalifikatsioonis näitas kõige kiiremat minekut norralane Johannes Hösflot Kläbo (2.16,59), kes edestas 1,3 km rajal lähimat konkurenti prantslane Lucas Chanavat'd 1,22 sekundiga. Kolmas oli järgmine prantslane Richard Jouve (+1,95).

Viimasena pääses 30 sekka itaallane Francesco De Fabiani (+5,85). Meie kiireim oli täna 44. kohal lõpetanud Karel Tammjärv (+6.89), keda jäi veerandfinaali pääsust lahutama veidi üle sekundi.

Marko Kilp (+7,46) platseerus lõppjärjestuses täpselt tuuri neljakordse võitja Dario Cologna selja taha, olles 55., Raido Ränkeli (+7,84) lõppkohaks jäi 59. Kokku alustas suusatuuri 105 sportlast.

Kvalifikatsiooni parim Kläbo näitas patrimat minekut ka finaalis, kui jättis selja taha samad prantslased, kes olid lähimad jälutajad ka eelsõidus: Jouve kaotas norralasele 0,34 ja Chanavat 0,39 sekundigfa. Poodiumilt jäid välja Sindre Björnestad Skar, Emil Iversen ja Aleksaner Bolšunov.

Ükski eestlane tuuri lõpuni kaasa ei tee. Kilp võtab suusad jalast pärast kolmandat etappi ehk Val Müstairi vabatehnikasprinti. Tammjärv ja Ränkel reisivad ka Oberstdorfi ning astuvad hiljemalt kõrvale pärast viiendat etappi. 

***

Tänase naiste sprindi võitis rootslane Stina Nilsson, kes edestas finaalis kolme sekundiga kaasmaalannat Ida Ingemarstotterit. Kolmandana kerkis poodiumile ameeriklanna Jessica Diggins.

Stina Nilsson. Foto: AP/Scanpix