Aiyawatt Srivaddhanaprabha (vasakult), Jamie Vardy ja Kasper Schmeichel mälestavad õnnetuses hukkunud Leicester City juhti.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. detsember 2018, 19:59

Schmeichel meenutab Leicesteri tragöödiat: kahjuks mäletan kõike, iga detaili

27. oktoober jääb Leicesteri linna jaoks alati leinapäevaks, sest just sel daatumil kukkus kohaliku jalgpalliklubi staadioni kõrval alla tiimi presidendile Vichai Srivaddhanaprabhale kuulunud kopter. Just tema töö viljad vedasid Leicester City 2016. aastal uskumatu Inglismaa meistritiitlini.

Srivaddhanaprabhal oli kombeks, et helikopter tuli talle vastu staadioni keskringi. Matš oli just lõppenud ning jalgpallurid ja muud tuttavad lehvitasid oma juhile, keda keerulise nime tõttu hüüti lihtsalt "The Boss". Ta astus kopterisse, tõusis õhku, kuid kukkus kõigi silme all peagi vastu maad.

Vichai Srivaddhanaprabha mälestusaltar. Foto: AP/Scanpix

"Kahjuks mäletan kõike, iga detaili. Perekond oli mul külas ja näitasin neile parajasti staadionit. Helikopter oli alati üks peamisi atraktsioone. Lehvitasime Vichaile hüvastijätuks ja vaatasime, kuidas ta lendu kerkis. Olin seda stseeni näinud sadu kordi, see oli meie jaoks nagu rituaal," meenutas Leicesteri taanlasest väravavaht Kasper Schmeichel juhtunut Sky Sportsile.

Hetk hiljem saabus aga kaos. "Jooksin sprintides staadionilt välja. Karjusin rahvale, et nad politsei kutsuks. Üks meie turvamees hakkas mul järel jooksma. Pääsesime lõpuks kopterile päris lähedale, turvamees isegi lähemale kui mina. Ta püüdis sisse tungida, kuid kuumus oli liiga suur. Mitte keegi poleks saanud enam aidata. Kohutav on end nii abituna tunda."

Helikopteri rusud staadioni läheduses. Foto: Reuters/Scanpix
Kasper Schmeichel (paremal). Foto: Reuters/Scanpix
Vichai Srivaddhanaprabha oli kogu linna legend. Tema annetused kohalikele haiglatele ulatusid miljonitesse. Kõik teadsid, et ta oli hea mees. Foto: AFP/Scanpix