Mikaela Shiffrin.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
30. detsember 2018, 10:52

Ameerika mäesuusatalent võttis enda nimele kaks vinget rekordit

USA mäesuusataja Mikaela Shiffrin (23) lõpetas oma karjääri parima aasta järjekordsete rekordite purustamisega.

Ta võitis eile Austrias Semmeringis oma karjääri 36. MK-sarja slaalomivõistluse, millega kerkis sarja 52aastase ajaloo edukaimaks naiseks. Varem jagas ta tippmarki oma lapsepõlveiidoli, austerlanna Marlies Raichiga.

"Ta on Bode Milleri kõrval mu suurim eeskuju," lausus Shiffrin. "Tahtsin noorena saada maailma parimaks suusatajaks. Vaatasin alati Marliesi, ta oli legend. Minu silmis on ta parim slaalomisuusataja, ma poleks temata siia jõudnud. Minu jaoks jääb see rekord igaveseks tema nimele."

 
 
 
View this post on Instagram

WOW! Where to begin?! So many people to thank for the amazing weekend!! I am astounded by the absolutely incredible job that the organizing committee and volunteers did to put on such a special event at @killingtonmtn. And you - all of the fans - THANK YOU SO MUCH for braving the weather and coming out, on Sunday especially. Almost 40,000 fans in two days on U.S. soil?! I could hear you from the start and it was one of the most unbelievable things I have ever experienced. Thank you so much, your cheers carried me down the mountain. Last but certainly not least - thank you to my family and my team for your support. CONGRATS to @petravlhova13 and @hansdotterfrida for the great race...and @nina_obrien and @paulamoltzan on career-best performances yesterday!! @usskiteam

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) on

Absoluutsest rekordist lahutab Shiffrinit veel viis etapivõitu, sest rootslane Ingemar Stenmark kogus vahemikus 1974-87 40 võitu. Kõigi eelduste kohaselt on see vaid aja küsimus, sest ameeriklanna on võitnud eelmisest 33 MK-slaalomist, kus osalenud, 27.

Ühtlasi sai Shiffrinist eile aegade esimene suusataja, kes võitnud ühe kalendriaasta jooksul 15 MK-võistlust. Meeste MK-sarja tiitlikaitsja Marcel Hirscher võitis lõppeval aastal 14 MK-etappi. Varasem rekord, 13 võitu, kuulus Stenmarki nimele.

Pyeongchangi OMilt kulla ja hõbedaga naasnud Shiffrin ei võitnud tänavu vaid üht MK-slaalomit (jaanuaris Šveitsis, kui ta ei jõudnudki raja lõppu).

Kõikide distsipliinide peale kokku on Shiffrin nüüd võitnud 51 MK-etappi.