Johannes Hösflot Kläbo.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
30. detsember 2018, 12:13

Kläbo võtab Northugist eeskuju: võite mind argpüksiks kutsuda (1)

Tour de Ski avaetapi, vabatehnikasprindi võitnud norralane Johannes Hösflot Kläbo (22) vihjas, et võib üldedu nimel kasutada vana head Petter Northugi taktikat.

See tähendab ühisstartides sõitudes - neid tuleb tuuril kaks (2. jaanuaril Oberstdorfis ja 5. jaanuaril Val di Fiemmes 15 km klassikat) - liidrirolli vältimist ja töötegemise asemel luurava positsiooni hoidmist.

"Ma ei usu, et mina olen see, kes ühisstartides tööd tegema hakkab," lausus Kläbo pärast eilset võitu. "Neid, kes soovivad ees rügada, on palju. Ma ei usu, et see on rumal otsus."

Seega lahendad asja argpükslikult, kõlas jätkuküsimus. "Jah, võite mind argpüksiks kutsuda. Mul pole selle vastu midagi," sõnas Kläbo.

Suusatuur jätkub täna kell 15.45 Itaalias Toblachis 15 km eraldistardist vabatehnikadistantsiga. Aasta viimane päev on suusatajatel vaba, kuid 1. jaanuaril toimub Šveitsis Val Müstairis vabatehnikasprint.

2. jaanuaril suusatatakse Saksamaal Oberstdorfis ühisstardist 15 km klassikat. Päev hiljem toimub samas 15 km vabatehnika jälitussõit. 

Tuuri lõppvaatus toimub traditsiooniliselt Itaalias Val di Fiemmes. 5. jaanuaril on kavas taas ühisstardist 15 km klassikat ning päev hiljem kurikuulus 9 km pikkune vabatehnikas sõidetav lõputõus.