Kalev/Cramo (sinises) vs Moskva CSKA.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
30. detsember 2018, 19:12

7 VÕTIT | Kalev/Cramol jäi pilgeni täis Saku suurhallis CSKA üllatamisest natuke puudu + GALERII

Kalev/Cramo lõpetas korvpalliaasta meeldejääva mänguga, kus vastaseks oli Moskva CSKA . Armeeklubile hakati Saku suurhalli kogunenud täismaja rõõmuks korralikult vastu, aga lõpuks tuli vastu võtta 80:85 kaotus. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Sergio Rodriguezi kontsert, mis pani CSKA edule aluse. Hispaanlane läks hoogu teise ja kolmanda veerandaja lõpus ja tema kolmeste toel juhtis Will Clyburni ja Kyle Hinesita mänginud CSKA 10 minutit enne lõppu 70:57. Kalev jõudis mitmel korral nelja ja viie punkti kaugusele, aga 32 sekundit enne lõppu ja seisul 78:82 eksis Janari Jõesaar kolmesel ja pärast seda Kalevil enam võiduvõimalusi ei tekkinud.

Lõpuks hakkas CSKA resultatiivseimana 26 punkti toonud Rodriguez eksima, isegi vabavisetel. Otsustavad korvid viskasid CSKA kasuks Daniel Hackett ja Nando De Colo.

CSKA jätkab täisedu 11 võiduga. Kalev lõpetab 2018. aasta Ühisliigas 7. kohaga, neil on 5 võitu ja 7 kaotust.

2. Kas viimaste aastate rekordpublik aitas kalevlasi või pani neile mängu alguses pinged peale?

Esimesed minutid olid Kalev/Cramo poolt väga rabedad, aga kaitses nähti kõvasti vaeva ja sunniti CSKAd pallikaotusi tegema. Rünnakul vedas kalevlasi Janari Jõesaar, kes tõi nende esimsesest seitsmest punktist kuus. Siis said rütmi kätte ka teised Kalev/Cramo mängijad ja kõrge atleetlikkuse tasemega silma paistnud avaveerandi võitis Kalev 20:19.

Publik Kalev/Cramo ja Moskva CSKA mängul. Foto: Tiina Kõrtsini

3. Millise mulje jättis pärast pikka vigastuspausi väljakule naasnud Erik Keedus?

Rabeda, aga ebamaist esitust oligi raske oodata. Keedus jäi kaitses paaril korral aeglaseks ja tema kolmene läks poole meetri jagu mööda. 10 minuti jooksul kogus ta oma ainsad kaks punkti vabavisetest.

28aastane Keedus täitis kohta, mis varasemates mängudes kuulus Tanel Kurbasele - puhkuseandja Janari Jõesaarele. Jõunäitajates on Keedus saavutanud kuuldavasti elu parima taseme, aga mänguvormi taastamiseks läheb veel mitu kuud.

4. Kes oli Kalev/Cramo parim?

Ilmselt Chavaughn Lewis, aga teisel poolajal tundusid mõned tema üritused nagu peaga vastu seina jooksmised. Avapoolajal oli Lewis tunduvalt efektiivsem ja tema edukad läbimurded hoidsid Kalevit mängus. Lõpuks jäi tema arvele 16 punkti, 9 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget.

5. Kuidas reageerisid Kalev/Cramo avapoolaja heale esitusele CSKA staarid?

Närviliselt. Teisel veerandajal sai kõigepealt tehnilise vea CSKA peatreener Dimitrios Itoudis ja pisut hiljem ka ameeriklane Cory Higgins. Et Higgins oli varem teinud ka ebasportliku vea, saadeti ta duši alla.

Ent kohe oli näha, et kirge oli CSKA pallurites piisavalt. Skooris kajastus see esimese poolaja lõpus, kui 36:39 kaotusseis muutus kahe minutiga 47:40 eduks. 

Martin Dorbek heitlemas Nikita Kurbanoviga. Foto: Tiina Kõrtsini

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Kalev/Cramo mängija Janari Jõesaar: "Meil ei läinud mõned visked sisse, mida oleks pidanud ära panema. Nemad panid ära ja nii see viis punkti jäi. Nagu minulgi lõpus - lihtsalt ei läinud. Pall on ümmargune ja seekord ei läinud läbi korvirõnga. Aga suure meeskonna vastu punkt-punkti mängu mängida ongi see, mida kõik tahavad."

Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys: "Mängijad tegid kuradima kõva esituse. Olime valmis ja rügasime kõik 40 minutit. Kahjuks jäi võidust natuke puudu. Seadsime eesmärgiks piirata pallikaotusi, sest CSKA suudab neid enda kasuks hästi ära kasutada. Nii nad võidavadki mänge. 19 oli natuke palju. Lisaks oli Rodriguezel imeline viskepäev. Ta päästis CSKA naha ja rikkus meie peo."

Moskva CSKA peatreener Dimitrios Itoudis: "Minu arust on Kalev/Cramo sellel hooajal play-off'i tiim. Mul on raske midagi ennustada, aga nii see tundub. Kalev on proovinud teha muutusi ja toonud uusi välismaalasi. Ja esimest korda pean kiitma publikut. Saalis oli üle 5000 inimese ja atmosfäär oli suurepärane. Kahju, et see suurepärane saal alati täis pole. Kalev mängib agressiivselt. Täna mängisid nad lausa kohati brutaalselt, aga las see olla. See on mängu osa. Kui seda lubatakse, siis nii on."

7. Mis saab edasi?

Kalev/Cramo peab VTB Ühisliigas järgmise mängu 13. jaanuaril, võõrsil kohtutakse Minski Tsmokiga. Nädal hiljem sõidetakse külla Kaasani Unicsile. Eesti-Läti liigas tullakse platsile 6. ja 9. jaanuaril, võõrsil mängitakse kõigepealt TalTechi ja siis Riia VEFiga.