Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
31. detsember 2018, 10:55

AASTA MEELELAHUTUSE KOKKUVÕTE: skandaalid ja kismad, sünnid ja kihlused

JAANUAR
Foto: Martin Ahven

Väike hiiglane nuiab raha
„Olen sellel aastal toonud paljude inimeste südamesse rõõmu ja silmisse naerupisaraid, liigutanud paljusid hingepõhjani ja õnnelikuks teinud. Olen meenutanud teile, et lihtsuses ja lapselikus siiruses peitubki võlu – lihtsalt see kipub argipäevakiiruses ununema.“ Selliste sõnadega algab aastavahetusel jagatud „Väikestest hiiglastest“ tuntud Oliveri kiri fännidele. Nunnu, eks? Aga juba järgmises lõigus saab lugeja ninanipsu, kui tänukiri osutub vanemate häbematuks katseks lapse kuulsust kasutades raha nuiata. Selle lõpus on isegi arvelduskonto number. Milleks? Maja ehitamiseks! On siililegi selge, et säärane paatoslikkusest pulbitsev kiri pole mitte viieaastase Oliveri, vaid end lapse nime taha peitva täiskasvanu kirjutatud. Fännidki leiavad, et poisi vanematel peaks häbi olema ja õige pea kaobki postitus lapsstaari sotsiaalmeedia kontolt.

Armuelu:

  • Aastaid poissmehe staatuses olnud Ott Lepland jagab fännidega pilti, kuidas ta oma uue kena silmarõõmu Paula Reppiga Aasiasse puhkama lendab. 
  • Pikalt semminud ja teineteist fotodel tääginud seriaalitäht Grete Klein ja teleprodutsent Ergo Kuld märgivad end suhtlusvõrgustikus suhtesse.
  • Poliitikast skandaaliga lahkunud endine Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kolib maale ja lõpetab aastaid kestnud suhte keskerakondlase Inna Fjodorovaga.
  • Jaanuari alguses sahistatakse ajakirja Kroonika veergudel, et teineteist on leidnud saatest „Selgeltnägijate tuleproov“ tuntud Alisa Verde ehk nõid Alisa ja telesaate montaažirežissöör Asko Kase. Neiu ei kinnita ega ka lükka infot ümber. Küsimusele, kas nad on Askoga paar, annab ta põikleva vastuse: „Noh, tegelikult ei tea… ma ei ole kunagi sellele mõelnud.“ 
  • Frankie Animali solist ja laulukirjutaja Marie Vaigla, kes läks veidi üle aasta tagasi lahku oma kauaaegsest kallimast ja bändikaaslasest Jonas Kaarnametsast, leiab uue armastuse – helilooja, produtsent ja DJ Sander Mölderi.

Uudised:

  • Aasta alguses kopeerib pahaaimamatu Mallukas Maalehest oma blogisse Igor Mangi horoskoobi, mille eest Maaleht esitab blogijale 6424eurose arve. Summa peab tasutud olema teiseks veebruariks. Vastasel juhul ähvardatakse kohtuga. 
  • Urmas Reinsalu kaitseb näitlejat peksnud Tiit Ojasood ja nimetab temavastast massiüleskutset kanakarjakambakaks. 
  • „Pealtnägija“ avastab EKRE juhtpoliitiku Martin Helme minevikust seiga, kuidas 41aastane viie lapse isa pani oma firma kuludesse naiste ihupesu ja laste sukkpüksid.
  • Eesti Televisioonis tähistati maestro Mati Talviku 50. ETVs töötamise aastapäeva. Ühtlasi astub taas sammukese oma töötajatele lähemale Eesti rahvusringhäälingu juht Erik Roose. Kui Roose on Mati Talviku ja kogunenute ees oma sõnad seadnud ja Talvikule „viis“ pihku surunud, vastab Mati muhelusega suunurgas: „Meeldiv tutvuda!“
  • Räpiikoon Tommy Cash annab välja rõivakollektsiooni, millel ilutseb noore Anne Veski pilt kirjaga „Roosiaia kuninganna“. Anne Veski kinnitab, et tema käest küsiti selleks luba ning kiidab pildivalikut. Eesti filmiajakirjanike ühing (EFÜ) pärjab režissöör Rainer Sarneti mängufi lmi „November“ filmikunsti aastaauhinna, Neitsi Maaliga. 
  • Tüdrukutetrio Nexus annab Eesti muusikaauhindade 20. juubeligalal 25. jaanuaril kontserdi. Merlyn Uusküla, Janne Saar ja Helen Randmets on ühtmoodi elevil, sest nad pole koguni 12 pikka aastat koos laval esinenud.

VEEBRUAR

Foto: Jörgen Norkroos

„Kodutunde“ produtsent elab OÜ ostetud sauna ja basseiniga majas
Kinnisturegistri andmetest tuleb välja, et kehvades elamistingimustes vaevlevatele peredele annetuste ja ehitusfirmade toel appi tõttava saate „Kodutunde“ taga olev produktsioonifirma on ostnud Tallinna lähedale ligi 300 000 eurot maksva eramu koos saunakompleksi ja basseiniga, kus elab firma omanik Kristi Nilov perega.Kuigi firma märgib annetused üles kui äritulu, ei soostu produtsent selgitama, kuidas ta teeb vahet firmale elamu ostmiseks kulunud rahal ja annetustel, vaid soovitab küsimusi esitanud ajakirjanikul avada oma portaal: kaebaeestlasepeale.ee ja süüdistab teda tühjas kaebamises.Õhtulehte konsulteerinud tundmatuks jääda soovinud finantsekspert erasektorist ütleb, et talle ei tundu selline tehing normaalne. „Ettevõttele saad osta põhivara, mis on otseselt seotud ettevõtte põhitegevusega. Omaniku ja juhatajana majas elamine ei ole mingil juhul ettevõtlusega seotud kulu,“ räägib asjatundja.

Armuelu:

Kadri Voorandi pikk suhe hinnatud bassimängija Mihkel Mälgandiga  saab läbi. „Ärge palun arvake, et see on tohutult kurb uudis! Õigupoolest pole meie elus midagi muutunud – me pole koos, kuid kõik on hästi,“ tunnistab Kadri. „Me pole tahtnud suhtega seonduvast kellelegi väga rääkida, sest me käime endiselt väga tihedalt läbi ja üheskoos hommikust söömas ning teeme muusikatki koos.“

Uudised

  • Aasta tagasi artistinimega Bonzo hüvasti jätnud Andrus Albrecht lubab teha sügisel comebacki Kohtla-Järve punkbändiga Alice Tisler, kus ta 30 aastat tagasi trummarina muusikuteed alustas. „Ma ei ole 20 aastat trumme mänginud, aga pärast esimest proovi saan naljaga pooleks öelda, et olen päris hea trummar. Oskan mängida küll,“ muheleb Andrus.
  • Lauljatar ja helilooja Kerli Kõiv, kes end pikalt Eesti metsade rüpes kogus, kolib tagasi Los Angelesse.
  • Teiste seas pälvib presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi „Ringvaate“ saatejuht Marko Reikop. Kaassaatejuht Grete Lõbu uurimise peale, mille eest president otsustas talle selle auhinna anda, vastab Reikop: „Väga raske öelda. Ta võib-olla ei tunne mind väga hästi. Kui ta mind tunneks, siis võib-olla ei oleks ta seda mulle andnud.“
  • Endine esileedi Evelin Ilves pajatab Naistelehe veergudel, kuidas tema kokku keeratud tõmmis päästis president Toomas Hendrik Ilvese riigivisiidi. Nimelt murdis ükskord miski tõbi Toomas Hendrik Ilvese keset riigivisiiti maha. Evelin turgutas ta aga Hiina traditsioonilisest meditsiinist pärit immuunsust toetava seenepreparaadiga üles.
  • Elav folkloorilegend Kihnu Virve peab 90. sünnipäeva hommikutundideni jalga keerutades.
  • Popansambel Respekt duost lahkub perekondlikel põhjustel Rita Liiver. Rita kommenteerib Õhtulehele, et otsus tuli väga raskelt: „Nii minul kui ka Kerdol on oma head ja vead ja laiali sai siiski mindud sõpradena. Elu läheb edasi. Respektile soovin jaksu ja vastupidamist, et uued tuuled lennutaksid neid uue lauljannaga kõrgele. Kallitele fännidele tahan öelda, et ärge palun norutage, te ei jäänud minust ilma. Loodan, et tulevikus kohtume veel palju kordi.“
  • Hannes Võrno naaseb telesse ja hakkab Tallinna TV otse-eetris juhtima saadet „Hannes Võrno 33 minutit“.

MÄRTS

Foto: Erlend Štaub

Elina Nechayeva süda laulab „Eesti laulul“ ja eraelus
„Eesti laulu“ võidab hiiglaslikku kleiti kandnud ooperilaulja Elina Nechayeva lauluga „La Forza“ ja ees terendab Eurovision Portugalis. „Laul räägib tõelisest armastusest ja ju see jõudis siis meie rahva südameisse, olen selle üle väga õnnelik,“ rõõmustab Elina võidu üle. Loo kirjutamisel ammutas ta inspiratsiooni oma tunnetest 41aastase ettevõtja David Pärnametsa vastu. David aga mattub kriitikalaine alla, kui hoiab „Eesti laulul“ oma pruudil teravalt pilku peal. Psühholoog Atali Stahlmann analüüsib Davidi LP-le antud intervjuud Kroonika veergudel ja hoiatab Elinat: „Soovitaksin kiiremas korras ennast kehtestada ja kui suhe muutub mingil moel ahistavaks, tuleb sellest kohe lahkuda.“ Elina saab seepeale pahaseks: „Minul oleks häbi selliseid väljamõeldud rumalusi kirjutada...“ Kroonika vabandab.

Armuelu

  • Kergejõustiklane Grete Šadeiko abiellub 10. märtsil Ameerika jalgpallistaari Robert Griffin III-ga. 2016. aastal tutvunud paar kihlus mullu maikuus.
  • Erich Krieger ja Liia Johanson lähevad eri teid pidi edasi, teab Kroonika. „Kaua sa puhud seda kustuvat sütt,“ tõdeb Krieger, kelle kõrval on juba uus naine.
  • Möödunud aasta oktoobris abielu lahutanud filmi- ja teleprodutsent Ken Saan leiab endale uue muusa.

Uudised

  • Jagatakse sotsiaalmeediaauhindu, kus võidutsevad teiste seas youtuber Hensugusta ja taskuhäälingu kategoorias koomikute Mikael Meema ja Ari Matti Mustoneni pikantse nimega saade „Tussisööjad“.
  • Tervendaja Ervin läheb Kristiine päevakeskusesse pensionäride, kes ei taha saali äragi mahtuda, kolmandat silma avama. Muu hulgas müüb ta neile maagilisi lõngajuppe ja õlisid.
  • Hannes Võrno kutsub Tallinna TV jutusaatesse „Hannes Võrno 33 minutit“ laste talendisaate „Väikesed hiiglased“ osalise, viieaastase Oliveri. Vaatajate arvates läheb Võrno teda intervjueerides üle piiri. Näiteks kuulutab ta: „Tead, väike Oliver, kuulsus kaob nagu aeg liiva ja sinust ei hooli ühel hetkel enam keegi.“ Ja kingib jahmunud lapsele oma vana lipsu.
  • Kihnu Virvet tabab infarkt. Virve läheb omal jalal lennukisse ja sellega mandrile ning saab turgutust Pärnu haiglas. Õnneks pole midagi eluohtlikku ja õige pea on memmel taas viisijupp huulil.
  • Juba teist korda jagatakse välja Eesti filmi- ja teleauhinnad. Kokku kandideerib neile 245 tööd ja nende valdkondade tegijat. Parimaks naissaatejuhiks nimetatud Grete Lõbu pühendab auhinda vastu võttes oma tänukõne ränka avariisse sattunud Signe Lahteinile, kes kahjuks aprillis lahkub meie seast.
  • Jagatakse ka teatriauhindu. Näiteks naispeaosatäitja auhinna saab Marian Heinat ja meespeaosatäitja auhinna Martin Veinmann.
  • Laulja Sünne Valtri on kaotanud 38 kilo. Sünne räägib Tervis Plussile, et tõuke selleks andis ehmatav foto temast endast ja pärast selle nägemist läks ta joonelt dieedile.

APRILL

Antonina Foto: Teet Malsroos

Läheb kismaks!
Tervendaja Antonina ja šamaan Anu madistavad Vene „Selgeltnägijate tuleproovi“ võitja Swami Darshi pärast. Nimelt olevat Anu pätsanud ära Antonina idee kutsuda Swami Eestisse. „Kui naised ühe mehe pärast kisuvad, siis see näitab, et on väärt mees!“ jääb Anu positiivseks.Samal ajal aga läkitab „Kodutunde“ produtsent Kristi Nilov valitsusse kurja kirja: rahvas saadab kümneid tuhandeid kaastundeavaldusi „Kodutundele“ Signe Lahteini hukkumise pärast, ent valitsus pole piuksugi teinud! Ekspressile ütleb Nilov, et kirja ajendas kirjutama hirm liikluses toimuva ees.Laulja Karl Madis ajab aga Joel Steinfeldtil hinge täis, kui laulab tele-eetris „Tiigrikutsut“ valede sõnadega ja kutsub lapsi üles palale uusi sõnu kirjutama. Steinfeldtile jääb aga mõistmatuks, milleks on vaja uut „Tiigrikutsut“, kui vana on endiselt igati paslik.

Armuelu

  • Kroonika avaldab, et näitlejate Andero Ermeli ja Külli Teetamme teed on lahku läinud. „Jah, me ei ole enam Külliga koos.“ Mõlemad jäävad lahkumineku kommenteerimisel napisõnaliseks. Käivad aga sahinad, et asjasse on segatud Draamateatri näitleja Pääru Oja.
  • Poliitik Silver Meikar läheb lahku oma abikaasast ja laste emast ning veedab aega uue kallima Kaja Paega, vahendab Kroonika.

Uudised

  • „Klassikatähtede“ saate võidab Tanel-Eiko Novikov, kes astub võistlustulle marimbal ehk löökpillidel.
  • Saates „Hommik Anuga“ lubab Vanilla Ninja kokku tulla ja perearst Anneli Talvik tutvustab võluplaastreid, mis alandavad kaalu ja ise ei pea seejuures lillegi liigutama. Hiljem selgub, et Anu Välba tegi oma vaatajatele hoopis aprillinalja.
  • DJ Critikalina tuntud Bert Prikenfeld võidutseb Eesti muusikaettevõtluse auhindade galal, pälvides kaks tiitlit: aasta miksija/salvestaja ja aasta muusikaprodutsent.
  • Laulja Grete Paia paneb punkti koostööle hitimeister Sven Lõhmusega. „Meie koostöö Sveniga sujus väga hästi, aga viimasel aastal olen tahtnud katsetada koostööd ka teiste produtsentidega,“ tunnistab Grete.
  • Laulja Kerli Kõiv kolib pärast 11 aastat Ameerikas tagasi Eestisse. „Istudes oma LA tagaaias, ostsin ma jällegi üheotsapileti, et minna. Mu raamatud on pakitud, et esimest korda 11 aasta jooksul minuga kaasa tulla ja nii hea on teada, et maailma serval ootab mind tükike taevast, mis ei tuhmu ning mida ei saa keegi mult võtta,“ muudab rõõm kojutuleku üle Kerli poeetiliseks.
  • Saatest „Minu pere ja muud loomad“ tuntud Pajuvärava talu perenaine Heidi Hanso tunnistab, et talv oli ränk. Taluõu uppus vee alla, maja oleks äärepealt maha põlenud, lisaks rahapuudus. „Mõnes mõttes on piinlik tunnistada… Kuidas ma olen kahe lapse ja saja loomaga ja mul ei ole nagu pappi,“ on Heidi kurb.

MAI

Netta Foto: Keit Paju

Tants Eurovisioni ümber
Laulja Elina Nechayeva on Eurovisionil väga tubli: laulab Eesti kõigepealt finaali ja seal juba kaheksandale kohale. Mõned päevad hiljem annab ta Alexela kontserdimajas täis saalile kontserdi. Võistluse võidab aga Iisraeli esindaja Netta lauluga „Toy“. Kirjanik ja vandenõuteooriate uurija Jüri Lina teatab, et säärase ebamusikaalselt koleda pala võit viimasel Eurovisioni lauluvõistlusel näitab, et maitse on rikutud ja ühiskond on vaimselt haige. Ilmselt oleks temaga ühel meelel mullune Eurovisioni võitja Salvador Sobral, kes kuulutab häbenemata, et Iisraeli lugu on kohutav. Päris piinlik, kui ta peab otse-eetris Nettat võidu puhul õnnitlema...

Armuelu

  • Laulja Elina Nechayeva paljastab Eurovisioni blogi Wiwibloggs saatejuhtidele, et tema sõrmes särav kaunis ehe on kihlasõrmus. „Tegu on mehega, kellest räägib ka mu laul,“ räägib ta oma kallimast David Pärnametsast.
  • Tšellist Silvia Ilves kihlub oma kallima Jaak Vilonoviga. „Mul olid kõik mõistlikud vastused meelest läinud ja küsisin, kas tal on aru peas ja kas ta teab, kellega end siduda tahab,“ kirjeldab Silvia oma jahmatust, kui sai  ettepaneku.
  • Kitarrist Erki Pärnoja võtab naiseks džässlaulja Anna Põldvee. „See oli väga eriline õhtu, aga meie liit, meie tunded ja vanded olid kinnitatud ja antud juba ammu enne sõrmuseid – ja need kehtivad samamoodi,“ räägib Erki, et ega suurt midagi muutunudki.
  • Ameerikas elav dirigent Kristjan Järvi teatab, et tema süda ihkab hoopis Eestisse, kuna siin ootab teda viiuldajast kallim, ERSO viiulimängija Hanna-Liis Nahkur. Mais avaldas Kristjan Kroonikale antud intervjuus, et neil Hanna-Liisaga on väga tõsine suhe ja nad on koos olnud juba poolteist aastat. „Ainus, mis puudub, on abielusõrmus,“ avameelitseb Järvi.

Uudised

  • Monika Tamla laseb „Aktuaalse kaamera“ uudisteankru ametist jalga. „20 aastat tööd teleekraanil on piisavalt pikk ja vastutusrikas aeg, et tunda vajadust uute väljakutsete järele,“ ütleb Monika. Spekuleeritakse aga, et lahkumise taga on majasisesed pinged.
  • ERKI moesõu võitjaks kroonitakse Annika Kiidron, kes võlus žüriid oma kollektsiooniga „It’s A Trap?“. „Tunne on enam kui suurepärane! Ma ei oska seda sõnadesse panna,“ õhkab ta.
  • Raadiotööst loobunud endine Elmari peatoimetaja ei suuda ikka raadiost eemale hoida. Sedapuhku alustab ta oma saadet „Owe Peterselli show“, mis läheb eetrisse Vikerraadios.
  • „Siberi võmm“ paneb pillid kotti. „See on nüüd siis ametlik. Telesari „Siberi võmm“ lõpetab. Aga me kohtume peagi hoopis teisel kujul!“ seisab tänavusel Eesti filmi- ja teleauhindade (EFTA) jagamisel parimaks teleseriaaliks kuulutatud „Siberi võmmi“ Facebooki lehel.
  • Luisa Rõivas tuleb lagedale oma kosmeetikabrändi Nabaga. See on suunatud lastele. „Eks lapsed olegi meie kõigi maailma naba,“ selgitab Luisa.

JUUNI

Foto: Alar Truu

Eesti leiab superstaari
Saate „Eesti otsib superstaari“ paneb kinni Saaremaa noormees Uudo Sepp. „Siiani mõtlen, et kuidas ma nii kaugele jõudsin. Kui sa midagi nii sügavalt südamest tahad, siis see saab võimalikuks,“ räägib Uudo, kes jättis saate nimel pruudigi. Saku suurhalli kogunenud kaasaelajad ei taha pärast tema etteasteid plaksutamist lõpetada. „Uudo on armas ja siiras nagu väike kutsikas, aga ta silmadest on näha enesekindlust!“ kirjeldab staarisaate esimese hooaja võitja Birgit Sarrap noormehe võlu. Teiseks jääb laulja Dave Bentoni tütar Sissi Nylia Benita.

Armuelu

  • Dekoratsioonifirma ShiShi omanikud Mart Haber ja Taivo Piller sõuavad New Yorgis abieluranda. Mart ja Taivo olid 2016. aastal esimesed inimesed Eestis, kes sõlmisid kooselulepingu ja julgesid sellest ka oma näo ja nime all avalikult rääkida.
  • Tänavu viimast korda „Eesti laulu“ vedanud Mart Normeti eraeluski puhuvad uued tuuled – ta naitub oma kallima Britt Kalbusega, kes kannab edaspidi perekonnanime Normet.
  • Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre leiab uue kallima – Roomet Poomi, kes mängis sarjas „Litsid“ Paul Kerest.
  • Laulja Elina Born ja tema elukaaslane Rauno lähevad eri radu pidi edasi. „Oleme sõbrad ja saame hästi läbi,“ kinnitab Elina Kroonikale.
  • Teater NO99 näitlejad Rea Lest ja Jörgen Liik on aastaid olnud koos nii laval kui ka eraelus, kuid nüüd saavad neist seaduslikud abikaasadki.
  • Toitumisnõustaja Erik Orgu ilmub Tommy Cashi kontserdile Pirita kloostri õuele, blond näitsik käevangus. „Ta on minu silmarõõm,“ kinnitab Orgu Kroonikale, kuid ei avalda tema nime.
  • Miss Estonia 1993 Lilia Kristianson läheb lahku abikaasa Marko Kristiansonist.

Uudised

  • Kroonika jagab meelelahutusauhindu. Aasta parimaks seriaalinäitlejaks tituleeritakse Raivo E. Tamm, aasta parimaks seriaalinäitlejannaks aga Merle Palmiste. Aasta meelelahutaja tiitli üle võib uhkust tunda Märt Avandi.
  • Marii Karell lõpetab äkitselt töö „Radaris“ ja Eesti Meedias. Lahkub ka „Radari“ tegevprodutsent ja Marii Karelli abikaasa Siim Männik. Mõned nädalad hiljem lahkuvad tiimist ka ajakirjanikud Hannes Sarv ja Deisi Helemäe-Sarv.
  • Tommy Cash annab Pirita kloostris oma ainukese suvise soolokontserdi kodumaal.
  • Nexus astub üle 12 aasta Märjamaa suvealguspeol lavale, et tähistada bändi 15. sünnipäeva. „Ega me päriselt comeback’i tee, ärge saage valesti aru!“ rõhutab Merka.
  • Tomi Rahulast saab „Eesti laulu“ uus peaprodutsent. „Kuna olen ise asja sees olnud, tunnetan artisti ja muusikakirjutaja poolelt seda, mida teinekord tehniline tiim ehk ei tunneta. Usun, et saan aidata kogu asja edasi viia. Ideid ja tugevust mul on,“ arvab Tomi.

JUULI

Foto: Robin Roots

Superstaar kaitseväeskandaalis
Eesti värskeima superstaari Uudo Sepa vanemad paljastavad Kroonikas, et Uudo kannatab terviseprobleemide all ning kui ta soovis sõjaväest lahkuda, tõi see kaasa alandused. „Kui ta ütles: „Palun luba lahkuda!“, siis vastati, et seda teevad ainult surnud. „Tuleb öelda, et palun lubage minna.“ Siis pidi Uudo end alasti võtma ja teised poisid kandsid teda kätel. Ta pandi lumele, poisid lõid kulpi ja ütlesid, et sa oled nüüd surnud,“ meenutab Uudo ema.

Vaid mõni päev hiljem tõttab värske superstaar olukorda siluma ja teatab, et mingit alandamist ei toimunud, ema eksib – ta oli kirjeldanud emale vaid väikest nalja, millest too valesti aru sai. „Kui ma emale seda rääkisin, siis ta võis arvata, et mind alandati. Aga tegelikult see polnud üldse nii.“

Veel hiljem muudab Uudo meelt ja täpsustab meedias, et see on hoopis kaitseväe traditsioon. Kõigele vaatamata algatatakse kaitseväe juhataja Riho Terrase korraldusel seoses juhtumiga uurimine.

Armuelu

  • Rokkar Tanel Padar (37), kes juunis oma kallima Lauren Villmanniga (22) Itaalias mõnusat puhkust nautis, annab juuli algul sotsiaalmeedia vahendusel teada, et on Laurenile nüüd ka kihlasõrmuse sõrme libistanud.
  • Juuli algus toob muusik Uku Suviste ellu uue brüneti kaunitari, kelle seltskonda teda Pärnus nautimas nähakse. Elu24-le kinnitab Uku, et neiu on tõesti tema silmarõõm. Uku läks eelmise aasta novembris lahku blogija Merilin Taimrest, kes on tuntud ka kui Paljas Porgand.
  • Jaak Joala poeg Janar Joala (44) ja tema tütre ema Edith Jantsus (46) abielluvad sündmust suuremalt tähistamata. Kroonika andmeil sai isegi Janari ema Doris Joala poja abiellumisest teada alles tagantjärele. Kaasade tutvus ulatub aastakümnete taha ja neil on ühine tütar Carmen (20).
  • Ska Faktori laulja Taavi Otsus abiellub Põltsamaal oma elukaaslase Evaga. Pulmad toimuvad Põltsamaal. „Need olid pigem suured. Tahtsime väikselt teha, aga ei õnnestunud,“ naerab Taavi. 2015. aastal said Taavi ja Eva tütar Freya vanemateks.
  • Kroonika peatoimetaja Krista Lensin, kes on jäänud viimasel ajal kaamera ette uue silmarõõmu Martin Sarapuga, kinnitab lõpuks, et see on midagi enamat kui lihtsalt suveromaan. „Jah, me oleme koos, kõik on väga hästi,“ räägib ta. Martingi jagab Facebookis julgelt pilti kallimaga. Selle allkiri on „Muska“.
  • Heategevussaate „Kodutunne“ produtsent Kristi Nilov (40), kes otsis endale kaaslast isegi suhterakenduse Tinder abil, leidis hingesugulase. Kristi Nilovi partneri nimi on Jan Loigo ja Nilovi Facebooki-lehel ilutseb foto, kus nad õhkavad Tauno Kangro skulptuuristuudios teineteisele otsa vaadates.
  • Kuu lõpul abiellub Anna ja Allar Levandi vanim poeg Anders. Tema ja Anne pulma tuleb 90 inimest. Pidu peeti Annele tähtsas kohas, tema vanematele kuuluvas Vana-Riisipere mõisahoovis.

Uudised

  • Juuli algul selgub, et Kanal 2 uuriva saate „Radar“ uueks juhiks saab Eesti Päevalehe ajakirjanik Kärt Anvelt. „Jah, vastab tõele,“ kinnitab ta Õhtulehele, et temast saab tõesti „Radari“ uus peatoimetaja. „Selline pakkumine tuli ning pärast tõsist mõtlemist otsustasin selle vastu võtta.“
  • Räpipunt 5MIINUST, mis on tuntud üsna roppude ja siivutute laulusõnade poolest, satub kuu algul seoses Õllesummeri lepinguga sekeldustesse. Nimelt kutsuti räpparid Õllesummerile küll esinema, kuid artistilepingus oli kirjas, et laval ei tohi ropendada. Lõpplahendusena 5MIINUST ikkagi esines Õllesummeril, kuid teatava mööndusega: „Me ropendame ikka, aga natuke vähem!“
  • Meelelahutaja, endine poliitik ja kaitseväelane Hannes Võrno räägib Kroonikas, et on leidnud uue harrastuse, mis tema keha ja vaimu virgena hoiab – meestejooga! „Saan tunde, kuidas end kokku võtta ja pingutada, tegemata iseendale haiget,“ kirjeldas Hannes meestejooga maailma. „Jooga annab mulle võimsa kogemuse, mida ma mujal pole kogenud.“ Kuid see pole veel kõik: veel samal kuul hakkab ta eksperimenteerima ka kurikuulsa MMSiga, millest väidab end abi saavat.
  • Kuu keskel puhkeb skandaal seoses muusikafestivaliga „Rock in Tartu“: peaesinejana välja kuulutatud Soome lauljatar Tarja Turunen, veel kaks välismaa bändi ja üks Eesti ansambel ei esinegi festivalil. Põhjuseks toovad muusikud saamata jäänud esinemistasu ja viletsa suhtluse korraldajaga.
  • Näitleja Veikko Täär paneb müüki oma restorani l.u.m.i , mis on Otepääl edukalt tegutsenud juba üle seitsme aasta. „Asjalood kujunesid nii,“ jääb Täär napisõnaliseks. Küsimusele, kas ta jääb edaspidigi kohvikuga seotuks, ei oska Täär vastata. „Eks aeg näitab,“ ütleb ta.
  • Lauljatar Ithaka Maria Harito (endine Rahula) proovib kätt iludusvõistlustel. Ta võidab 15. juulil Missis Estonia tiitli. 39aastasel lauljataril on kolm last.

AUGUST

Foto: Teet Malsroos

Patune Pool paneb pillid kotti
Eesti kõrtsi- ja süldimuusika üks kuumemaid tähti Patune Pool ehmatab augusti esimeses pooles fänne teatega, et nende aeg on nüüd ümber saanud. „Meie kui Patune Pool jätame nüüd teiega hüvasti. Meil on olnud üks äärmiselt põnev teekond, mis on nii inimeste kui ka muusikutena muutnud meid mõlemaid,“ teatab Patuse Poole lauljatar Sünne Valtri.

„Leidsime, et nüüd on aeg edasi astuda ja võtta vastu uusi väljakutseid. Mine tea, mis elul on veel varuks,“ põhjendab Sünne lahkuminekut YouTube'i videos. „Oleme omavahel rääkinud, et kui lõpetada, siis tipus,“ lisab bändikaaslane Edvin Petrov. Selle aasta 1. novembril peab Patune Pool oma viiendat sünnipäeva. Ansambel lõpetab ametlikult tegevuse 1. jaanuaril 2019.

Neli ja pool aastat tegutseda jõudnud Patune Pool on teinud enamjaolt kavereid. Nende lugu „Dolce Gabbana“, mille originaali esitab Ukraina eurolaulik Verka Serduchka, on YouTube'is vaadatud üle viie miljoni korra. „Kui hakkasime bändi tegema, siis meie esimene lugu oli Sünne kirjutatud „Pilgud“. Sünne unistas, et saaks 5000 kuvamist,“ on Edvin Õhtulehele öelnud. Laialiminekuteate ajaks oli sellel juba üle 700 000 vaatamise.

Armuelu

  • Stsenarist Katrin Maimik abiellub kuu algul elukaaslase ja noorema tütre isa, kunstnik Enn Tegovaga. Katrin kannab nüüdsest Ennu perekonnanime. Pea kaks aastat tagasi ühise õnne leidnud Katrin ja Enn on ka pisipiiga vanemad, kes nägi ilmavalgust 2017. aastal.
  • Muusikud Mick Pedaja ja Angeelia Maasik (nüüd Pedaja) abiellusid 1. augustil Raudsilla puhkekeskuses. Mick ja Angeelia on koos olnud alates 2016. aasta märtsist.
  • Ajakirjanik Anna Gavronski teatab kuu algul, et on nüüd abielus. Tema abikaasaks sai „Pealtnägijast“ tuntud Kristjan Pihl.
  • Kulturist ja treener Argo Ader ning tema pruut Maarja Kerner teatavad, et sõuavad kuu lõpuks abieluranda. Paar kihlus juba 2016. aasta veebruaris Tais. Kulturist kohtus võrkpallur Maarja Kerneriga trennisaalis. „Olin ta treener. Nagu seebiooperis – et treener leiab treenitava. Nii ka juhtus,“ rääkis Ader.
  • Näitleja Ain Mäeots tunnistab ootamatult, et, et tema kauaaegne abielu on juba paar kuud läbi, vahendab Kroonika. „Meil ei olnud seejuures mingit draamat, pisaraid, armukolmnurki ega muid selliseid nii-öelda vanu häid klišeesid.“ Eksabikaasad elavad Tartus endiselt koos ühise katuse all ja kasvatavad koos oma nelja last. Ain ja Kristel abiellusid aastal 2004.
  • Eesti teleringkonnas levib uudis värskest särtsakast paarist – väidetavalt on teineteise leidnud ETV „Terevisiooni“ üheks uueks saatejuhiks kinnitatud Liisu Lass (29) ning tele- ja filmimees Ilmar Raag (50). Nende lähem suhtlus sai väidetavasti alguse ERRi üritusel. Viimasel ajal on paari nähtud koos toidupoes ostlemas, kirjutab Kroonika.

Uudised

  • Kanal 2 teatab, et toob ekraanile hommikusaate „Hommik!”. Saade on eetris samal ajal kui ETV „Terevisioongi“. „Saated on sarnasel ajal ja see paneb loomulikult mõtlema konkurentsile, aga keskendume eelkõige enda tegemistele,“ lausub Piret. „Tore, kui inimestel on valikut, mida vaadata.“
  • ERRi saates „Terevisioon” leiavad aset vangerdused: Piret Järvis lahkub ja Liisu Lass naaseb saatesse. Piret Järvis jätkab alates sügisest uuriva ajakirjanduse saates „Pealtnägija“ ja ERRi teleuudiste juht Liisu Lass naaseb kahel päeval nädalas teleekraanile kui „Terevisiooni“ saatejuht, teatab ERRi portaal Menu.
  • Taasiseseisvuspäeva paiku kütab kirgi Eesti vabariigi sünnipäeva auks korraldatud üheslaulmise piletihind. Eriti ära pahandatud on poeet Ave Alavainu, kes kirjutab sotsiaalmeedias: „Kutsuksin kogu rahvast lauluväljakule mitte minema! Hakake tagasi sättima, kuni ei ole veel hilja! Kes vähegi saavad – ärge minge! Ma ei vaata isegi telekast, nii solvunud olen ma riigi peale.” Ka laulja Tõnis Mägi leiab, et 15eurone piletihind on isamaalise ürituse jaoks liiast: „Eesti 100 on ometigi! Natukene piinlik on.” Üldiselt peetakse üritust siiski kordaläinuks. Meie tähtsate riigitegelaste kõrval külastab seda ka Eestis visiidil viibiv Rootsi kroonprintsess Victoria.
  • Kuu lõpupoole jõuab järjekordse skandaaliga meediasse endine sõjaväelane ja poliitik, tele- ja pullimees Hannes Võrno, kes vihjab sotsiaalmeedias, nagu oleks tal kümnekonna aasta eest väljaspool kooselu sigitatud salatütar. „Olen otsustanud elada Sinule, et olla Su kõrval, kui sirgud imeliseks naiseks. Pisikesest plikatirtsust kuni privileegini Sind altari ette viia ja Sind Sinu südames olevale mehele usaldada,“ kirjutab ta oma blogis. Võrno ei soovi avaldust selgitada. Tema endine kauaaegne elukaaslane ja kahe poja ema Häli Veskaru pole aga Võrno tütrest seni kuulnudki.

SEPTEMBER

Marje Hansar Foto: Meelis Tomson

Õllesummer läheb hingusele
Kuu lõpp toob pommuudise: tänavune, 25. Õllesummer jäigi viimaseks. Õllesummeri perenaine ja hing Marje Hansar ütleb ajakirjale Kroonika, et matab suurürituse maha kerge tundega ja pisarateta. Marje sõnul pole temas mingit kahetsust, on üksnes vabanemistunne: „Aeg on eluga edasi minna: reisida ja veeta aega oma lapselapsega.“

„Tahaksin Marjele öelda, et puhka end aasta aega välja, naudi elu, et su füüsis ja psüühika aastatepikkusest pingest taastuks, ja tule turule tugevalt tagasi – kas või iseseisva ettevõtja või teenusepakkujana,“ sõnab seepeale Marje kauaaegne teekaaslane, lauluväljaku direktor, Õllesummeri üks kunagine peakorraldaja ning ürituse hinge Marje endine elukaaslane Riho Rõõmus

Samas leiab Rõõmus, et ega sõit sellepärast veel seisma jää. „Kui Hansar väidab, et tema ei usu, et keegi julgeks Eestis õllefestivali tegemist ette võtta, siis siin ma vaidleksin talle vastu. Minu arvates on seda tüüpi festivalile ruumi küll, kuid see peaks olema selgema formaadi ja missiooniga. Samuti peaks agenda olema sama, mis oli Õllesummeri algusaegadel: Eesti õllekultuuri tõstmine ja õllekultuur selle kõige laiemas tähenduses, alates tootmiskultuurist kuni tarbimiskultuurini.“

Armuelu

  • Septembris selgub, et Estonia peadirigent ja loominguline juht Vello Pähn on lahutanud kauaaegse abielu oma nelja lapse ema Irina Pähniga, kes on endine baleriin. Vello uus kallim on rahvusballeti noorsolist, armeenia verd Marta Navasardyan, kellega ta olevat ka abiellunud, vahendab Kroonika.
  • Ka Eesti rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur (49), kes mõne aasta eest läks lahku kauaaegsest abikaasast Age Oksast (48), ilmus esimest korda avalikkuse ette uue kallima, rahvusooperi Estonia balletisolisti Alena Shkatulaga (33), vahendab Kroonika. „Jah, me oleme elukaaslased, nii võib kirjutada küll,“ ütleb Edur.
  • Lauljatar Lenna Kuurmaa (32), kes läks aasta tagasi lahku oma kahe lapse isast Robert Vaiglast, on uue armastuse leidnud, vahendab Kroonika. Lenna Kuurmaa uus kaaslane on Endla teatri näitleja ja folkbändi Ukerdajad juhtfiguur Lauri Mäesepp (26).
  • Septembri keskel abiellub poliitik Kaja Kallas Arvo Hallikuga. „See oli üks väga tore päev ja meeldejääv õhtu mere ääres. Olime ühe päeva isekeskis, aga elu läheb ju kiirelt jälle edasi ja pikemat puhkust kui see üks rahulik olemine meil praegu ei tule,“ lausus Kaja Kroonikale. Kaja jättis enda perekonnanimeks Kallas.
  • Eesti üks edukamaid naissportlasi, kergejõustiklane Ksenija Balta abiellub kuu lõpus kauaaegse elukaaslase ja treeneri Andrei Nazaroviga. Paar laulatatakse pärastlõunasel ajal vanalinnas Tallinna Issanda Muutmise peakirikus, seejärel suundub pulmaseltskond sündmust pühitsema kiriku lähistele Mustpeade majja, vahendab Kroonika.

Uudised

  • Üllar Jörberg (77) ja tema abikaasa Ester (72) teatavad, et müüsid enda Ihastes asuva kodu, kus nad elasid 30 aastat ja mida tavatsesid oma isikliku väikese paradiisina ka meedias eksponeerida. Lahmaka maatükiga eramu asemele ostis paar kõigi mugavustega korteri Annelinnas viiekorruselise maja esimesel korrusel. „Maja vajab palju tööd, hekkide pügamist, niitmist. Olime müüki juba ammu plaaninud,“ selgitab Ester. Maja müüma ajendas neid tema sõnul vanadus, mis ei lase enam kõigi toimetustega hakkama saada.
  • Selgub, et rokkansambli Metro Luminal laulja Robin Juhkental teeb peale muusikuameti ka teleajakirjaniku tööd. Nimelt toimetab Juhkental juba paar kuud Kanal 2 meeskonnas välis- ja seltskonnauudiseid. „Maailmas toimuvaga pole ma kunagi nii hästi kursis olnud kui praegu,“ lausub värske välis- ja seltskonnauudiste toimetaja.
  • Kunagine lapsstaar Arnold Oksmaa varastatakse keset päist päeva Helsingi raudteejaama lähedal paljaks. Oksmaa oli parajasti teel Joensuust Helsingisse ja läks pärast pikka reisi kioskisse sisseoste tegema. „Pärast maksmist märkasin, et mu matkakäekott dokumentide, passi ja rahakotiga on kadunud!“ kurdab Oksmaa. Varaste saagiks langeb 160 eurot ja lotopilet, mille ta päev varem oli ostnud.
  • Weekend Festival Balticu peakorraldaja Henri Lindal sõnab, et kuigi festival on alates algusajast toimunud Pärnus, peavad nad järgmisel aastal kolima. „Kindlasti ei koli me seda Lätti, sest lätlase ostuvõime on madalam kui eestlasel. See oleks kalleim projekt seal turul. Eestis ta hakkab olema, ent kolima me peame,“ jääb ta asukoha teemal salapäraseks. Weekendi festival toimus Pärnus esimest korda 2015. aasta augustis.
  • Lastekirjanik Jaan Rannap (87) pahandab räppar nubluga: „Ega mulle meeldi, et keegi laulja ja laulukirjutaja võtab minu tegelase nime. Nublu on täiesti minu leid ja ma arvan, et mul on sellele nimele autoriõigus. Aga mis ma teha saan, kui noorhärra laseb selle nime all ringi?“ mõtiskleb lastekirjanik. Tema kirjutatud tuletõrjekoerast rääkiv raamat „Nublu“ ilmus esimest korda juba aastal 1972, räppar nublu riimis ja silbitas end eestlaste ajju alles sel suvel.
  • Sõnasõda Vahur Kersna (56), kellele on ettevaatamatu suuvärk ennegi pahandust toonud, ja teiste kohalike staaride vahel ei paista vaibuvat: kui ETV kordab saadet „Kersna kõnnib Kadriorus“, kust seekord on eemaldatud varem paksu pahandust tekitanud väljend „nihhujaa“, muigab telemees, et ta oleks väga imestunud, kui ka nüüd „Lasnamäe prussakad“ tagumistele sõrgadele tõuseks. Selle peale ärritub eksmiss Kristiina Aigro (40), kes kirjutab sotsiaalmeedias Kersnale pika vastuse. „Mina olen Lasnamäe prussakas! Kas kõik ligi 100 000 tavalist lihtsat eestlast on teie arvates prussakad, sest nende kodu asub Lasnamäel?“ pärib Aigro oma Facebooki seinale postitatud kirjas.

OKTOOBER

Foto: Meelis Tomson

Koit Toome ja Kaia Triisa kihluvad lõpuks ometi
Laulja Koit Toome libistab Dubais romantilist puhkust veetes  lõpuks ometi kauaaegsele kallimale Kaia Triisale sõrme kihlasõrmuse. Mõlemad annavad suursündmusest teada ka oma sotsiaalmeediakontodel.

Kaial ja Koidul on kaks last – 2008. aastal sündinud Rebecca ning mullu ilmavalgust näinud Richard. Nad on koos olnud 11 aastat – Koit ja Kaia tutvusid viimase sõbranna Margit Hakomaa lahutuspeol. Kaia oli seal külaline ja Koit tellitud esineja. See toimus aastal 2007.

Koidult ja Kaialt on aastate jooksul korduvalt uuritud, millal nad siis abielluvad. „Olen oma karjääri jooksul esinenud väga ilusates ja meeldejäävates pulmades. Aga see on võib-olla see tüüpiline asi, et kui sa oled helimees, siis sul ei ole autos stereot, ja kui muusik, ei kuula sa vabal ajal muusikat… Võib-olla on see minu kiiks, aga mul ei ole kuidagi sellesse asja usku. Lõppude lõpuks ei loe ju paber midagi ja meil on lapsed,“ ütles Koit mullu Kroonikale antud intervjuus. Laulja kinnitas tollal, et neil toimib kõik niigi. „Ma ei ole abielluja tüüp, midagi ei ole öelda.“

Armuelu

  • Modell Sandra Daškova jagas oktoobris oma sotsiaalmeediakontol rõõmsat uudist – tema kallim, ettevõtja ja kirjanikuametit proovinud Roone Roost libistas tema sõrme kihlasõrmuse. Sandral ja Roonel on ka kaks tütart - kaheaastane Adriana ja tänavu sündinud pisipiiga.
  • 17. oktoobril andis „Kodutunde“ produtsent Kristi Nilov sotsiaalmeedias teada, et kihlus suvel leitud kallima Jan Loigoga. Kristi kohtus Janiga suvel tuttavate korraldatud üritusel. Seejärel kirjutas mees Nilovile Facebooki ja nii need asjad arenema hakkasidki. „Õige kaaslase otsinguid on olnud igasuguseid ja ringi olen ikka vaadanud, aga mingi aeg, kui kõigest nii väsisin, otsustasin, et ei tee ühtki allahindlust. Et jääb nii, et see mees, kellega hakkan uuesti koos elama, peab mulle täielikult meeldima, või jään pigem üksi. Ja siis ta tuli – minu jaoks täiuslik mees, ning jäi esimesest päevast kohe minu juurde ja on seda siiani,“ rääkis Kristi Kroonikale.
  • Marimo Fashioni peadisainer Mariliis Soobard abiellus kuu keskel kauase kallima, tehnoloogiainvestori ja ettevõtja Raido Pikkariga. „Püüdsime oma pulmapeo selliselt üles ehitada, et kõik detailid oleksid meie jaoks tähendusega. Abielu registreerimine toimus meile olulises kohas, Ruila metsade vahel põllu peal, väikese künka otsas,“ ütleb Mariliis.

Uudised

  • Poeet Contra satub sekeldustesse rahaga – maa- ja kooperatiivkaubandust ühendav Coop kannab eksikombel tema kontole üle 200 000 euro. „Läksin vaatama, ega kontol hakka raha otsa saama, et saaks ikka kõiki kulutusi teha. Esimene reaktsioon oli arusaamatus ja järgmine, et sellest rahast tuleb ruttu lahti saada,“ ütleb kirjamees. „Kandsin summa kohe tagasi, kuid ega see lihtne olnud, tuli vaeva näha. Pank lubas mul erakorraliselt limiiti suurendada, muidu oleksin pidanud selleks taotluse tegema.”
  • Kanal 2 langeb varguse ohvriks: „Saate „Hommik!“ tehniline meeskond avastas 2. oktoobri hommikul, et nende stuudios on käinud öösel vargad ja varastatud on teletehnikat, mis on vajalik ka „Hommiku!“ eetrisse minekuks,“ teatab Kanal 2 pressiesindaja Mari-Liis Veskus Õhtulehele. Teadaolevalt ulatub kahju kümnete tuhandete eurodeni ja saade jõuab eetrisse 25minutise hilinemisega.
  • Järjekordsesse skandaali satub saate „Kuuuurija” juht Katrin Lust – „Kuuuurijas“ läks eetrisse lugu Lõuna-Eestis üksinda elavast vanamemmest, kel pole telefoni ega pangakaarti, ja kes hoiab sääste kodus sularahas. Ärritunud televaatajad süüdistavad Katrinit vastutustundetuses ja kardavad, et kurjategijad röövivad vanamemme paljaks, sest tema elukohta näidati saates. Katrin on vaatajate tagasisidest üllatunud ja leiab, et ta pole midagi valesti teinud. „Tean kümmet memme, kes elavad üksi ega karda kedagi!” teatab saatejuht.
  • Tuleb ilmsiks, et telemees Jüri Pihel teeb algust koguni kahe uue telekanaliga – Eesti Kanali ja Eesti Kanal Plussiga. „Suures kanalis näitad saadet järgmisel nädalal korduses ja võib-olla veel korra järgmisel aastal. Mitmed tuhanded tunnid seisavad need aga kuskil arhiivides ja ladudes ning kaevatakse välja siis, kui mõni intervjueeritav sureb,“ räägib telemees, milliseid saateid uutes kanalites näitama hakatakse. „Eesti Kanal on nii-öelda tõsisem kanal, kust näeb jutusaateid ja sügavamat sisu. Eesti Kanal Pluss näitab aga meelelahutuslikumat programmi.“
  • Laulja Sulo Tintse (37) tunnistab Kroonikale, et tal on alkoholisõltuvus. „Teraapias olen aga jõudnud arusaamisele, et see ei ole minu jaoks enam sobiv. Tunnengi ennast juba palju paremini, kui olen alkoholita. Mõtted on kuidagi vabamad ja ma saan jälle inimestega suhelda.“ Üle-eelmisel aastal arvutas Sulo vaevata välja, kui palju tal aastas üldse kaineid päevi oli, kuid tänavused libastumised võib ta üles lugeda ühe käe näppudel.
  • Kuu keskel avab Laulasmaal uksed Arvo Pärdi keskus nimega Kellasalu. See ühendab endas helilooja isikuarhiivi ning info- ja muusikakeskuse. Keskus on kohtumispaik muusikutele, teadlastele ja muusikahuvilistele – kõigile neile, kes tunnevad huvi Pärdi loomingu ja mõttemaailma vastu.

NOVEMBER

Foto: Kalev Lilleorg

Eesti esimene kooselupaar saab kaksikud
Tuntud ettevõtjatest geiabielupaar, ettevõtte ShiShi omanikud Mart Haber ja Taivo Piller saavad lapsevanemateks. Lapsed sündisid surrogaatema abiga. Lapsevanemateks saamise protsess on kestnud meestele kolm aastat. „Blondi ja sinisilmse asemel valisime pisut punapäise, iiri-poola segatud verega naise munaraku,“ paljastas Mart LPs ilmunud intervjuus.

Mehed kinnitavad, et armastusest nende kaksikutel puudust ei tule. Perekonnanimeks saavad beebid Haber. „Sest Habereid on Eestis alla viie,“ põhjendab Mart.

Taivo ja Mart abiellusid ametlikult tänavu kevadel New Yorgis. 2016. aastal olid nad aga esimesed inimesed Eestis, kes nii-öelda koosellusid, ehk siis sõlmisid vastavalt Eesti seadustele kooselulepingu. Taivo ja Mart valisid abiellumiseks 30. mai, sest just sel päeval 26 aastat tagasi nad tutvusidki.

Armuelu

  • Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene kihlus novembris kauaaegse elukaaslase Ele-Riin Tammikuga. Viimane vihjas kihlusele Instagramis, kuhu lisas foto uhke sõrmusega.
  • Lauljatar Kerli Kõiv tunnistas novembris, et kui armastatu jättis ta Los Angeleses maha, lohistas ta teda emotsionaalselt veel paar aastat enda järel justkui jalamatti. „Olin suhtesõltuvuses ja omadega täiesti läbi,“ meenutas lauljatar.
  • Novembris avaldas ka lauljatar Helen Adamson, et läks oma kallimast Taavi Tõnissonist lahku. „Kaotasin enda kõrvalt inimese, keda, tuleb välja, armastasin ja usaldasin rohkem kui iseennastki, ja seda valu ei oska ma muude sõnadega kirjeldada kui põrgu. Ma ei oleks kunagi osanud ette kujutada, et miski võib olla nii raske,” kirjutas Adamson oma blogis.
  • Abielusadamasse sõudis Mart Juure tütar Maria Juur. Ta läks mehele Beverly Hillsi kohtumajas. Abikaasa tegutseb Los Angeleses muusikuna, nagu Mariagi. Septembris Kroonikale antud intervjuus ütles Maria, et kavatseb oma nime alles jätta ega soovinud ka sõrmust sõrme särama. Ameerikas toimunud pulma sõitis kohale tema isagi, kes kutsus end sotsiaalmeedias uhkeks äiapapaks.
  • Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva teatab sotsiaalmeedias, et abiellus metallitööstur Artur Skuratovskiga. „Vanadest sõpradest – uueks abielupaariks,“ kirjutab nüüdseks perekonnanime Jufereva-Skuratovski kandev Maria Facebookis enda ja Arturi pilti avaldades.

Uudised

  • Portaal Elu24 otsustas avaldada räppar Nublu – kes seni on soovinud oma identiteeti varjata – pärisnime ning kirjutas mehest suure „uurimistöö“. Mõni aeg enne seda korraldas Eesti Meedia MyHits Awards auhinnajagamise, kus ka Nublu mitu priisi sai, kuid teda ennast kohal polnud. Eesti Ekspress sahistas, et Nublu ei esinenud seal, sest korraldaja polnud nõus maksma talle kontserdi eest 15 000 eurot. 
  • Kati Saara Vatmann hakkab müüma oma Kehtna vallas asuvat Soone talu. „Esiteks on mu lapsed täiskasvanud ja pesast välja lennanud. Samuti on üheksatoaline talu meile elukaaslasega kahekesi elamiseks liiga suur,“ selgitab ta müüki portaalile Elu24.
  • Tuleb välja, et ekspeaminister Taavi Rõivase abikaasa, lauljatar Luisa Rõivase (endise nimega Värk) firmal, mis on ka EASist toetust saanud, lasub kustutamishoiatus. Nimelt pole see mitu aastat esitanud majandusaruannet, kirjutab Äripäev. Viimati tehti seda 2015. aastal, kui firma lõpetas aasta kahjumis. Aasta varem, 2014. aastal, oli ettevõtte kasum 13 644 eurot. Inforegistris on selle tegevusaladeks märgitud kontsertide lavastamine ja esitamine, muusikaline loometegevus ja muu sarnane tegevus.
  • Kosmikud, kellest pole peale bassimehe ja asutajaliikme Raivo Rätte ehk Kõmmari surma kolm kuud midagi kuulda olnud, astuvad lõpuks Rock Cafes lavale. „Oli suur masendus ja paus igas mõttes,“ ütleb solist Meelis Hainsoo. Tõsiasi, et kontserdile saamiseks lookles järjekord läbi kolme korruse ja veel jupp maad õuegi, räägib aga ise enda eest.
  • Telemajas avatakse ETV muuseum. Esimesel etapil on seal eksponaatidena välja pandud Eesti Televisiooni legendaarsete ja eestlaste palavalt armastatud teleinimeste isiklikud asjad. „Alates näiteks Raivo Järvi pliiatsitest. Aga siin on veel näiteks Lembitu Kuuse retseptide järgi tehtud seened, Raul Rebase abikaasa kootud kampsun ja palju teisigi toredaid asju väljas,“ kirjeldab muuseumi loomise üks eestvedajaid Karmel Killandi.
  • Kuu lõpp toob uudise, et armastatud telemäng „Kuldvillak“ ei jõua enam kevadel Kanal 2 ekraanile. Samuti räägitakse, et „Nädalalõpp Kanal 2ga“ võetakse eetrist maha. Kuna mõlemat saadet toodab Teet Margna produktsioonifirma, tähendab see talle ilmselgelt suurt sissetulekute kadu. „Meelelahutuskuningad tõugatakse troonilt,“ kommenteerib ajakirjandus.

DETSEMBER

Foto: Martin Ahven

Saara Kadak ja ABBA võidavad eestlaste südamed
Koit Toome, Mart Müürisepp, Juss Haasma, Kalle Sepp, Valter Soosalu... Kui välja arvata telesõu „Su nägu kõlab tuttavalt“ esimene hooaeg, mille pani kinni Evelin Võigemast, siis on võitjakroon langenud järjekindlalt meesartistide pähe. Kuid kuldsel hooajal, kus kuulsate meelelahutajate kingadesse astuvad üksteise võidu lauljad-näitlejad, kes on varasematel saatehooaegadel silma paistnud, napsab võidu Saara Kadak, kes esitab finaalis ABBA lauljatari Agnetha Fältskogina vägagi sobiva pealkirjaga pala „The Winner Takes It All“. Tõepoolest, keegi pole varem taibanud näosaates ABBAt teha ja ilmselgelt see toimib, seljatades isegi Ott Leplandi etteaste Luciano Pavarottina. „Uskusin viimase hetkeni, et võidab Ott,“ tunnistab Saara ise. Näitlejal on selja taga pöörane sügis: saatenumbrite kõrvalt on ta täitnud peaosa Vanemuise muusikalis „Kaunitar ja koletis“. „Energia tuleb ilmselt sellest, et kodus on nii hea mees (Märt Pius – toim), kes mind toetab ja last hoiab. Ning vanemad! Nemad kõik toetavad mind ja ma saan kõigega hakkama,“ särab Saara.

Armuelu

  • Telenäitleja ja lauljatar Grete Klein ning teleprodutsent Ergo Kuld kihluvad jõuluõhtul. Mine tea, ehk sõuab esimest võsukest ootav paar algaval aastal ka abieluranda?
  • Lauljatar Gertu Pabbo avaldab foto endast ja oma uuest väljavalitust, korvpallur Jalmar Joosep Saarest. „Mõned inimesed panevad sind valjemini naerma, säravamalt naeratama ja teevad su elu natuke paremaks,“ kirjutab ta.
  • Poliitikust poissmees Jaak Madison näib olevat leidnud südamedaami. Jõulude puhul postitab ta Facebooki pildi, millel poseerib koduse söögilaua taga rõõmsalt küljekuti näitleja ja laulja Merit Männistega, kes on kogunud tuntust Männiste pereansambliga, on laulnud nimiosa Estonia muusikalis „Pipi Pikksukk“ ja on löönud kaasa sarjas „Nukumaja“.
  • Laulja Getter Jaani annab sotsiaalmeedias teada, et talle ja tema tantsijast elukaaslasele Ott-Sander Palmile sünnib uuel aastal laps. Titeootusest teatavad ka Maris ja Henry Kõrvits, kelle peres kasvavad praegu kaks ühist last ja Marise poeg eelmisest kooselust.
  • Nõid Marilyn Kerro pihib „Seitsmestes uudistes“, et läks eelmisest kallimast Aleksandr Šepsist päevapealt lahku, kuna tema soovis last ja mees mitte. Praegu kasvatab Marilyn koos norrakast elukaaslase Mark Alexanderiga juunis sündinud poega ning kinnitab, et laps on muutnud teda kannatlikumaks ja rahulikumaks.

Uudised

  • Kuu algul avab uksed Narva Vaba Lava teatrikeskus.
  • PÖFFi elutööauhinna pälvib režissöör Mark Soosaar. Peaauhind rändab Colombiasse ja saab osaks Rubén Mendoza filmile „Uitav tüdruk“.
  • Maire Aunaste toob Tallinna televisiooni ekraanile jutusaate „Õhtu Maire Aunastega“. Esimene usutletav on Helgi Sallo, kes kostitab telediivat võimsa komplimendiga: „Kui Urmas Ott oma „Carte blanche’iga“ alustas, siis olin esimene saatekülaline. Ma ei häbene seda öelda, et naissaatejuhtidest oled sina sama kaliibri tegija kui tema.“
  • Samal ajal kui mälumängurid pahandavad „Kuldvillaku“ kadumise pärast, jätkab Kanal 2 programmi lammutamist. Selgub, et kriips on peal ka seriaalil „Naabriplika“. Sarja järgmine hooaeg koosneb kolmest osast, siis on kõik. ETV2 ekraanilt aga lahkub „Eesti TOP 7“.
  • Henrik Normanni debüütfilm „Elu hammasratastel“, mis räägib ansamblist Respekt, jääb ise elu hammasrataste vahele: 150 000 eurot maksnud linalugu teenib kinodes 3400 vaatajaga tasa vaevalt kümnendiku oma maksumusest ja kaob suurtelt ekraanidelt kähku.
  • Näitleja Ingrid Margus ja tema kunstnikust elukaaslane Martin Saar kolivad New Yorki tudeerima – Ingrid alustab õpinguid Lee Strasbergi teatri- ja filmiinstituudis, Martin New Yorgi filmiakadeemias.
  • Uku Suviste purjetab 24 miljoni vaatajaga Vene talendisaates „Golos“ („Hääl“, analoogne Ameerika saatega „The Voice“) veerandfinaali ja seejärel poolfinaali. Uku mentoriks on saates Ukraina laulja Ani Lorak.