Anett Kontaveit pärast Petra Kvitova alistamist.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
2. jaanuar 2019, 09:05

Anett Kontaveit alistas Brisbane'is ka Petra Kvitova! (3)

Anett Kontaveidile on uus aasta alanud väga hästi, ta alistas Brisbane'i turniiri teises ringis tšehhitari Petra Kvitova 7:5, 7:6.

Esimeses setis ei teeninud kumbki seisuni 5:5 ühtegi murdepalli, siis Kontaveit sai selle, kasutas kohe ka ära ega andnud setti käest. Edule aitas kaasa hiilgav esimese servi õnnestumise protsent - 84.

Teises setis hoidis initsiatiivi Kvitova, kes pääses ette 2:0 ning 2:2 viigi järel ka 5:2. Ta oli setivõidule lähedal, kuid nagu tennises sageli juhtub - kui tagaajaja suudab raske seisu päästa, jääbki i-le punkt panemata. Kontaveit jõudis järele ning oli kiires lõppmängus selgelt kindlam - 7:1.

Kontaveit hoidis palli hästi mängus, ta tegi vaid 12 lihtviga maailma edetabelis seitsmendal kohal asuva vastase 41 vastu.

Pärast mängu antud intervjuus rõõmustas eestlanna, et aasta on alanud hästi: "Oli väga raske heitlus ja olen võidu üle väga õnnelik. Kohtusime eelmisel aastal omavahel mitmel korral, teadsin, et tuleb raske mäng. Teises setis pidasin teises setis raskes seisus vastu."

Veerandfinaalis astub Kontaveidi vastu maailma 27. reket, ukrainlanna Lesja Tsurenko.