Boombox on järjekordne ese, millega Epic Games oma mängu katki suutis teha.Foto: Epic Games
Esport
2. jaanuar 2019, 11:17

KAUA VÕIB? Mängumurdev „Fortnite'i“ uuendus saabus suurturniiri hommikul

Varakult 30nda detsembri hommikul, just vahetult enne 100 000 dollarilise auhinnafondiga WSOE turniiri algust, üllatati „Fortnite'i“ professionaalseid mängureid kõheda uudisega, et ilmunud on mängumuutev uuendus.

Nimelt lisati mängu boombox’i nimeline ese, mis nii nime kui ka visuaalse kontseptsiooni poolest vastabki 80ndatel levinud kaasaskantavatele stereomakkidele. Populaarne „Fortnite'i“ mängija „Dakotaz“ demonstreeris, kuidas mängu lisatud ese drastiliselt vähendab ehitamismehaanika oskuslikkuse tähtsust:


Tänaseks päevaks on e-spordimaastikul kehtiv seisukoht, et enne suurturniire uuendusi ei tehta, kuna see muudab kaudselt mängu reegleid ning võib sellega tühistada profimängurite mitmekuuse ettevalmistuse. 

Turniiril neljanda koha võitnud mängijad Rhux ja Psalm ütlesid oma raundivõidu järgses intervjuus: „Meil oli boombox ülesmäge positsioonis, seega saime tasuta võidu.“ Team Solomidi esindav Myth aga lausus: „Epic trollib meid ja ma kuritarvitan seda võimalust lõpuni välja!“.

Isegi turniiri korraldusmeeskonna liige väljendas Twitteris nördimust tehtud muudatuste üle: „WSOE turniiril olnud boombox oli järjekordne massiivne löök allapoole vööd, mida ei juhtuks üheski teises võistluses või oskuste demonstratsioonis. Ma tundsin mängijatele kaasa, aga nemad aktsepteerisid seda ja läksid saatusele vastu. Austus kõikidele mängijatele, mina oleksin kaotanud oma mõistuse.“

Segadust tekitav viis, millega „Fortnite'i“ looja Epic Games mängu vahetult enne turniiri muudab, tekitab kahtlusi, et tegemist pole üldsegi juhusliku õnnetusega. Veel vähem kui kuu aega tagasi kirjutasime, kuidas eelmine suur uuendus rikkus ära miljoni dollarilise võistluse