Christian Pulisic palliga.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
2. jaanuar 2019, 17:05

Chelsea ostis 64 miljoni eest 20aastase USA talendi (2)

Londoni Chelsea jalgpalliklubi omandas Dortmundi Borussialt 64 miljoni euro eest 20aastase ründava poolkaitsja Christian Pulisici mängijaõigused, kuid laenas ta hooaja lõpuni Borussiale tagasi.

"On privileeg liituda niivõrd legendaarse klubiga," vahendab Pulisici sõnu BBC. "Ma poleks nii kaugele jõudnud, kui Borussia poleks minusse uskunud ja mulle võimalust andnud. Järgmised kuus kuud pühendun täielikult Borussiale, palun ärge kahelge minus."

USA passiga Pulisic, keda seostati ka Liverpooli ja Arsenaliga, liitus Borussiaga aastal 2015. Ta debüteeris Saksamaa kõrgliigas 2016. aasta jaanuaris 17aastasena, kaks kuud hiljem tõmbas ta esimest korda selga USA A-koondise särgi. Nüüdseks on tema kontol 23 koondisematši ja üheksa väravat.

Ühtlasi sai Pulisicist, keda peetakse maailma üheks andekamaks omaealiseks, ülekaalukalt kalleim Ameerika Ühendriikide mängija. Senise suurima summa, 20 miljonit eurot, maksis Wolfsburg aastal 2017 kaitsja John Brooksi eest. 

Tänavu on Pulisic Borussia särgis osalenud 11 liigamängus ning löönud ühe värava. Borussia hoiab 17 vooru järel liigas esikohta, lähim jälitaja Müncheni Bayern jääb maha kuue punktiga.