Sebastien Ogier Citroenis.Foto: AFP/Scanpix
WRC
2. jaanuar 2019, 17:48

Ogier: Citroen peab arenema

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Ogier leiab, et tema uus tööandja Citroen peab arenema, et konkurentsis püsida.

Prantslane on nüüdseks teinud uue masinaga kaks testi - novembris Portugalis ja detsembris Prantsuse Alpides.  

"Auto oli mõnedes tingimustes suurepärane, kuid eelmise aasta tulemuste ja minu esmamulje põhjal võib öelda, et masin peab olema kiire rohkemates oludes. Seda peamegi arendama," vahendab Ogier sõnu Motorsport.com.

Kui kaua aega võiks Citroenil kuluda, et olla potentsiaalne võitja igal pool? "Keeruline ütelda, kuid senised testid on läinud okeilt. Aga kahtlemata on asju, mida peame minu maitse järgi muutma," vastas kuuekordne maailmameister.

Pisut tuli intervjuus jutuks ka alanud aasta sportlik pool. Ogier leiab, et seitsmenda tiitli võti võiks olla sarnane varasematega: skoorida stabiilselt punkte.

"Strateegia on olla järjepidev. See peaks olema kõigi siht, kes soovivad tiitlile konkureerida. Minu eesmärk on see olnud alati, juba Volkswageni aegadest saati.

Viimastel aastatel on see olnud pisut raskem, kuid mu strateegia pole muutunud. Eelmise aasta alguses olime kiired, keskel pisut vähem ning lõpus tegime, mida oli vaja teha. Tahan algavat hooaegagi alustada nii hästi kui võimalik."