Christian Pulisici üleminek tuli Maurizio Sarri jaoks üllatusena. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
3. jaanuar 2019, 17:10

Chelsea peatreener 64 miljonit maksnud poolkaitsjast: ma ei tea temast midagi

Talvise jalgpallurite üleminekuteakna esimese suure ostu tegi Londoni Chelsea meeskond, kes soetas omale 64 miljoni euro eest Christian Pulisici mängijaõigused. Ning nagu välja tuli, üllatasid nad sellise käiguga isegi oma peatreenerit Maurizio Sarrit. 

Nimelt küsiti Sarrilt pärast kolmapäevast 0:0 mängu Southamptoniga, mida ta meeskonna uuest täiendusest arvab. "Ma ei teadnud veel eile Pulisicist midagi," sõnas juhendaja otse-eetris. "Klubi küsis umbes kuu aega tagasi mu arvamust tema kohta. Mis oli positiivne. Ning täna tean, et tehing on tehtud. Muud ma ei tea."

"Mina ei tegele mängijateturuga. Ma pean keskenduma eelseisvatele mängudele. Mul on iga kolme päeva tagant üks kohtumine, seega kõik, mis ma teha saan, ongi lihtsalt aeg-ajalt oma arvamust avaldada," jätkas ta. 

Maurizio Sarri. Foto: Reuters/Scanpix

Tõsi, Sarril on siiski veel aega mängijat tundma õppida. Nimelt soetas Chelsea küll 20aastase ründava poolkaitsja mängijaõigused, kuid laenas ta hooaja lõpuni Dortmundi Borussiale tagasi. 

USA passiga Pulisic, keda seostati ka Liverpooli ja Arsenaliga, liitus Borussiaga aastal 2015. Ta debüteeris Saksamaa kõrgliigas 2016. aasta jaanuaris 17aastasena, kaks kuud hiljem tõmbas ta esimest korda selga USA A-koondise särgi. Nüüdseks on tema kontol 23 koondisematši ja üheksa väravat.

Ühtlasi sai Pulisicist, keda peetakse maailma üheks andekamaks omaealiseks, ülekaalukalt kalleim Ameerika Ühendriikide mängija. Senise suurima summa, 20 miljonit eurot, maksis Wolfsburg aastal 2017 kaitsja John Brooksi eest. 

Tänavu on Pulisic Borussia särgis osalenud 11 liigamängus ning löönud ühe värava. Borussia hoiab 17 vooru järel liigas esikohta, lähim jälitaja Müncheni Bayern jääb maha kuue punktiga.