Foto: PUBG Corp.
Esport
4. jaanuar 2019, 10:17

ISEGI PROFID PETAVAD! „PUBG“ vaevleb sohitegijate küüsis (10)

Battle royale mängu „PlayerUnknown's Battlegrounds“ kimbutavad sohitegijad ning seda peetakse ka üheks põhjuseks, miks samas žanris konkureeriv „Fortnite“ on maailma populaarseima mängu tiitli endale võitnud.

Peale igat puhastuslainet, mil mängu arendaja laseb käiku uued meetmed keelatud abiprogrammide vastu, jääb sohitegemisega vahele kümneid tuhandeid kontosid ja ka mõni profiliigasse kuuluv mängur.

PUBG Corp andis Korea ühe suurima veebiplatvormi Naveri vahendusel teada, et on alates 25. novembrist lukustanud viie päeva jooksul 285 817 kontot. Kuna antud pressiteade väljastati ainult Aasia regioonides, võib olla võimalik, et tegemist on ainult ühe regiooni kontodega.

7. detsembril sai võistluskeelu profimängur Dakota „Exko“ MacLeod, kes on varem võitnud oma tiimiga esikoha 150 000 dollarilise auhinnafondiga turniiril. 21. detsembril pandi puhastuslaine käigus lukku 30 000 kontot ning profimänguritest sai keelu Can „TEXQS“ Ozdemir, kes oli üheaastase karjääri jooksul jõudnud teenida 36 000 dollarit auhinnarahasid ning sealhulgas võitnud oma tiimiga teise koha Dreamhackil.

Lisaks sellele tunnistas üks prantsuse neljaliikmelisese meeskonda kuulunud mängija üles oma tiimi sohitegemise, ilma et keegi neist oleks otseselt seadusesilmale vahele jäänud.

31. detsembril järgnes uus puhastuslaine, millega jäid vahele neli mängijat neljast erinevast tiimist, kes kõik olid osa võtmas 100 000 dollarilise auhinnafondiga National PUBG League eelhooajast.

Jaanuaris lõppevad kvalifikatsioonid esimestesse suurematesse liigadesse ning tõenäoliselt jõutakse keelatud abiprogrammide kasutajate vastu veel karme samme teha. Arvestades, et „PUBG-is“ on 2018. aasta jooksul läinud jagamisele 8 miljonit dollarit auhinnaraha, saame tõenäoliselt sarnaseid uudised kuulda veel enne põhiturniiride algust.