Kevin Durant (viskel).Foto: Kyle Terada
Korvpall
4. jaanuar 2019, 09:59

VIDEO | VILEMEESTEL OLID SILMAKLAPID? Kohtunikud tegid NBAs kohutava prohmaka (2)

Korvpalliliigas NBA peeti möödunud ööl kolm kohtumist ning keskses mängus alistas hooaega kehvalt alustanud Houston Rockets lisaajal 135:134 valitseva tšempioni Golden State Warriorsi. Esimeste jaoks polnud kaotus aga kaugel ning seda suuresti tänu vilemeeste uskumatuna näivale apsakale.

Rockets oli kolmandal veerandajal suisa 20punktilises kaotusseisus, kuid Mike D'Antoni hoolealustel õnnestus teisel poolajal kaalukauss võrdsustada. Lahingu normaalaeg lõppes 119:119. Ka lisaaeg kulges tasavägiselt, suurim vahe oli vaid neljapunktiline. Loetud sekundid enne lõppu oli Warriors koduväljakul peal 134:132.

Furoori tekitas aga tõik, kuidas Warriors eduseisu sai. Nimelt kaotas Kevin Durant palli üle kontrolli ning ameeriklane üritas mänguvahendit väljakule tagasi suunata. Samal ajal astus Durant aga väga selgelt üle otsajoone, kohtunikud seda aga ei näinud, Warriorsi staaril õnnestus pall meeskonnakaaslasele toimetada ning kodutiim sai rünnakust korvi. Rocketsi liidri James Hardeni üliraske kaugvise - habemikku olid segamas nii Klay Thompson kui ka Draymond Green - andis võidu siiski külalistele.

Võitjate parimaks tõusiski Harden. Ta viskas 44 punkti, jagas 15 resultatiivset söötu ning noppis 10 lauapalli, 23 kolmepunktiviskest tabas ameeriklane 10, miinuspoolele tuleb aga kanda 7 pallikaotust. Warriorsi ridades tõi Stephen Curry 35 silma.

"Ta on väga unikaalne. Teatud pallurid suudavad muuta seda, kuidas korvpalli mängitakse. Harden on muutnud seda, kuidas mängijad üritavad vigu meelitada ning ta on selles saanud liiga parimaks," kiitis Warriorsi peatreener Steve Kerr Rocketsi tähte.

Kui vahepeal oli Rockets läänekonverentsi tagumise poole meeskond, siis tänu Hardeni vedamisele on tiim viimasest 12 mängust võitnud tervelt 11. Tagamees on edujada jooksul toonud keskmiselt 40,1 punkti, 9 korvisöötu ja 6,6 lauapalli.

Teised tänased tulemused:

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 125:107
Sacramento Kings - Denver Nuggets 113:117