Martin Fritz.Foto: Aldo Luud
Talisport
5. jaanuar 2019, 15:33

Suusajama kiuste poodiumile jõudnud austerlane: situatsioon oli väga keeruline

Hoolimata sellest, et austerlaste hüppesuusad ei jõudnud eilseks eelvõistluseks Otepääle, said nad tänu laenatud varustusele tornist alla tulla. Arvestades segadust, tuleb Martin Fritzi tänast kolmandat kohta hinnata väga kõrgelt.

Kui eile liikus info, et Fritz hüppas Kristjan Ilvese suuskadega, siis täna kinnitas austerlane, et sai suusad hoopis norralaselt Espen Björnstadilt ning eestlase suuski kasutas Philipp Orter. Murdmaasuuskadega austerlastel probleeme polnud, need jõudsid kohale juba reedel.

"Situatsioon oli väga keeruline," tunnistas Fritz. "Võti on see, et tuleb hüpata nagu oma suuskadega. Midagi ei tohi muuta, tuleb teha kõike samamoodi. Kui toimib, siis toimib, kui ei, siis ei."

Homme saavad austerlased kasutada oma hüppesuuski, sest need jõudsid täna hommikul Otepääle. "Loodetavasti tuleb oma suuskadega hüpe veel paremini välja," sõnas Fritz, kes hoidis pärast hüppevõistlust 9. kohta.

Eesti talvepealinn on Fritzile tuttav paik, kaks aastat tagasi võitis ta siin kontinentaalkarikasarja etapi. "Mulle endiselt meeldib Otepää. Mägi sobib mulle ideaalselt ning suusarada pole liiga raske."