Arjen Robben sügisel enam Bayerni särki ei kanna. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. jaanuar 2019, 22:36

MIS EDASI? Kompany, Robben, Ribery ning teised staarid jäävad poole aasta pärast töötuks (5)

Uue aasta saabumisega avanes jalgpallimaailmas taas ka üleminekuaken. Ühtlasi tähendab see, et vutiklubid üle maailma saavad hakata pakkumisi tegema ka mängijatele, kellest suvel vabaagent saaks. Õhtuleht ehidab pilgu peale, millised mehed potentsiaalselt turule jõuavad. 

Vincent Kompany – Manchester City

Valitseva Inglismaa meistri kapteni viimased paar hooaega on kulgenud vigastusetähe all. 2008. aastal Cityga liitunud on kümne aasta jooksul klubi esindanud ligi 350 mängus, kuid habras tervis ning üha suurenev elunumber võib keskkaitsja jaoks ajastu lõppu tähendada. Muidugi võib alati juhtuda, et City soovib legendi staatusesse tõusnud Kompanyle ilusa žesti teha. 

Vincent Kompany Foto: Reuters/Scanpix

James Milner – Liverpool

33aastane poolkaitsja on Jürgen Klopi käe all kui taassündinud ning mängib oma karjääri parimat jalgpalli. Igiliikurina toimetav britt vääriks mulluselt Meistrite liiga finalistist kindla peale uut lepingut. 

James Milner (paremal) Jürgen Klopilt õpetussõnu saamas. Foto: Reuters/Scanpix

Aaron Ramsey – Arsenal

Abielu, mis lõhkes juba tegelikult pool aastat tagasi, kui Arsenal loobus 28aastase waleslase palganõudmistele vastu tulemast. Ramsey lihtsalt ei sulandu klubi uue peatreeneri Unai Emery joonisesse, mistõttu tuleb tal uus tööandja leida. Kosilasi aga on, sest uksele on käinud koputamas teiste seas ka Juventus, Madridi Real ning Pariisi Saint-Germain. 

Aaron Ramsey  Foto: Reuters/Scanpix

Adrien Rabiot – Pariisi Saint-Germain

Keegi ei salga, et PSG säravaimad teemantid on Neymar ning Kylian Mbappe, kuid keegi peab ülekullatud masinavärki ka keskväljal ohjama. 23aastane Rabiot sai kuni tänavuse aastani sellega võrdlemisi hästi hakkama, kuid erimeelsused treeneritega võib tähendada, et Prantusmaa koondislane peab endale uut töökohta otsima hakkama. 

Adrien Rabiot  Foto: AFP/Scanpix

Diego Godin – Madridi Atletico

Kooselu, mis võib lõppeda ainult siis, kui 32aastane keskkaitsja seda ise soovib. Ja hetkel viitavad märgid, justkui sooviks uruguaylane Hispaaniast edasi liikuda. 

Diego Godin Foto: Reuters/Scanpix

Arijen Robben – Müncheni Bayern

Aasta oli 2009, kui 34aastane hollandlane esmakordselt Bayerni klubi eest väljakule jooksis. Praeguseks on tal vöö vahel 305 mängu ning 143 väravat, kuid ühtlasi on ta kinnitanud, et tänavune hooaeg jääb tal Saksamaa gigandi ridades viimaseks. Kuhu edasi, kas tagasi kodumaale või hoopis ookeani taha?

Arjen Robben Foto: Reuters/Scanpix

Frank Ribery – Müncheni Bayern

Erinev pole ka Ribery saatus. Ka tema on kinnitanud, et tänavune hooaeg jääb talle Bayerni särgis viimaseks. 36aastane poolkaitsja oleks kahtlemata teretulnud oma endises koduklubis Marseille's, kuid rahapatakaga tullakse lööma ka mujalt. 

Franck Ribery Foto: AP/Scanpix

Veel valik mängijaid, kellel leping suvel läbi saab: Mario Balotelli (Nice), Gianluigi Buffon (PSG), Mousa Dembele (Tottenham), Fernando Llorente (Tottenham), Daniel Sturridge (Liverpool), Eliaquim Mangala (City), Dani Alves (PSG), Olivier Giroud (Chelsea), Nacho Monreal (Arsenal)