Pühapäev Otepää MK-etapil.Foto: Aldo Luud
Talisport
6. jaanuar 2019, 14:08

Eesti neiu heitlus jõulisi võtteid kasutanud norralannaga: ta blokeeris ja lükkas mind lumme (5)

Otepääl toimunud naiste kahevõistluse kontinentaalkarikaetapi võitis ameeriklanna Tara Geraghty-Moats. Eestlannadest olid võistlustules Annemarii Bendi ja Triinu Hausenberg.Bendi startis 5 km rajale 17. positsioonilt (+2.30), Hausenberg 23. kohalt (+4.19). Finišis oli esimese lõppkohaks 16. (+3.11,0), teisel 23. (+6.23,6). Tänase võistluse lõpetaski 23 naist. 

17aastane Bendi heitles viimastel kilomeetritel norralannaga, kes kannab eesti keeles pisut kentsakana kõlavat nime Marte Leinan Lund. Eestlanna sõnul takistas konkurent teda jõuliste võtetega.

"Püüdsin ta pärast esimest ringi kinni. Minu suuskade libisemine oli palju parem, aga iga kord, kui temast mööda läksin, hakkas ta mind blokkima. Üritasin enne pikka laskumist uuesti mööda minna, aga ta surus mind lumme. Takerdusin ja siis hiljem takerdusin veel uuesti. Kogemusena oli see muidugi hea," rääkis Bendi pärast võistlust.

Finišisirgele jõudis Bendi siiski esimesena, aga norralanna sai edukama jalasirutamise tõttu fotofinišis eelise. "Pean hakkama jalasirutamist harjutama," tõdes Bendi.

16aastase Hausenbergi hüpe ebaõnnestus ja seega pidi ta rajale minema viimasena. "Sõita oli parem, põlv ei teinud nii palju valu kui eile. Hüpe läks küll päris nässu, peale seda polnud enam üldse motivatsiooni. Aga sõbrad toetasid ja ütlesid, et sportlane peab oskama ka kaotada. Vahest juhtub," ütles ta.

Nii Bendi kui ka Hausenberg tegid täna alles hooaja esimese võistluse. Bendi kaalus  ka eelmise aasta lõpus USAs peetud kontinentaalkarika etapil osalemist, aga lõpuks otsustati kodus treenimise kasuks. Mõlemad eestlannad kavatasevad oma järgmise etteaste teha jaanuari lõpus juunioride MMil.

Võitnud Tara Geraghty-Moats startis rajale viiendana, lausa 1.06 pärast hüppevooru võitnud austerlannast Lisa Hirnerit. Geraghty-Moats järel finišeerisid Hirner (+23,5) ning jaapanlanna Ayane Miyazaki (+25,9).