Avo Keel. Foto: Stanislav Moškov.
Võrkpall
6. jaanuar 2019, 22:48

Avo Keel puudujatest: kui ei taheta oma riigi eest väljas olla, tuleb võtta need, kes oskavad vähem, aga tahavad rohkem (2)

Eesti - Läti võrkpallikoondiste EM-valikmäng Tartu Ülikooli spordihoones lõppes sinilõvide 3:0 võiduga. Pärast mängu olid peatreenerite Gheorghe Cretu ning Avo Keele emotsioonid järgnevad. 

"Kui sa saad koos töötada selliste mängijate ja abilistega ning kui Eestisse tulles tuled kui koju, siis lähebki hästi," sõnas Cretu pärast mängu. "Mehed olid täna tublid ja Rainer [Vassiljev], Mirko [Fasini] ning Indrek [Varro] tegid laagris kuttdega head tööd. Võit on alati oluline, sest see on mängus osa. Mul polnud täna suurt kahtlust, kes selle kohtumise võidab. Mehed mängivad tugevates klubides ja on heas vormis."

Läti meeskonna peatreener Avo Keel pidi eri põhjustel läbi saama mitme põhimeheta, mis nende mängule tugeva pitseri vajutas. "Muidugi oleksin tahtnud neid mänge pidada parimas võimalikus koosseisus ja täisjõududega. Aga vägisi ma kedagi koondisse tuua ei saa. See on igaühe oma valik," sõnas ta. 

Näiteks pidi Keel läbi ajama ilma oma liidri, diagonaalründaja Hermans Egleskalnsita, kes jäi "vigastuse" tõttu koduklubi Toursi juurde. Küll osales lätlane alles eile oma leivaisa eest sõpruskohtumises, mis viitab ilmselt asjaolule, et klubi lihtsalt ei soovinud meest koondisesse lasta. Põhitegijatest jäi näiteks eemale veel ka Romans Sauss.

Kui jutt läks aga mängule ning koondiste tasemevahele, jäi Keel realistiks. "Selline see seis ongi. Kui Läti mehed oleksid paremad, siis mängiksid nemad Meistrite liigat ja klubides, kus Eesti mehed mängivad. Ainuke retsept on töö ja töö. Kui alati ei taheta oma riigi eest väljas olla, eks siis tuleb võtta need, kes oskavad vähem, aga tahavad rohkem," lisas juhendaja.