Mark Edur (vasakul) ja Viljandi Tuleviku peatreener Sander Post.Foto: Viljandi JK Tulevik
Jalgpall
7. jaanuar 2019, 11:55

Tuleviku president: Viljandisse mängima tulla soovijaid on rohkem, kui suudame vastu võtta (1)

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik ja möödunud Eesti meistrivõistluste hõbedaklubi Tallinna FCI Levadia sõlmisid kokkuleppe, mille järgi esindab 20aastane vasakkaitsja Mark Edur algaval hooajal Viljandi klubi esindusmeeskonda.

Mark Edur, kes esindas Tulevikku juba nädala eest aset leidnud aastalõputurniiril, vaatab eesootavale hooajale rõõmsa ootusega.

“Tahtsin väga Tulevikuga liituda,” sõnas ta Tuleviku pressiteate vahendusel. “Meeskonnavaim on siin klubis kõva, kõik mehed kõvad võitlejad ning möödunud hooajal ei olnud Viljandi vastu kellelgi kerge. Annan endast kõik, et uuel hooajal konkurentide elu veelgi kibedamaks teha. Tahan tänada nii koduklubi kui Tuleviku juhtkonda mulle antud võimaluse eest.”

Viljandi Tuleviku esindusmeeskonna peatreener Sander Post avaldas teoks saanud tehingu üle rahulolu. “Mark on andekas poiss, kes jäi mulle silma juba lõppenud hooajal. Mul on hea meel, et FCI Levadia kontoriga kokkuleppele jõudsime ja järjekordne talendikas noor pealinnast meie klubisse tee leidis,” rääkis Post. “Meie treeningutel on Mark end tõestanud motiveerituna, ees ootab teda aga ränk töö, et see motivatsioon Viljandi kasuks tööle panna, sest just selleks ta siia tõimegi.”

Viljandi Tuleviku president Raiko Mutle sõnade kohaselt teeb klubijuhile lisaks teoks saanud tehingule heameelt ka asjaolu, et Viljandi Tulevikku nähakse teiste kõrgliigaklubide noorte mängumeeste seas üha sagedamini just sellise arengukeskkonnana, kus üritada arenguhüpet suurde jalgpalli.

"Meie juurde tullakse hea meelega ning ei ole mõtet salata, et Viljandisse mängima tulla soovijaid on rohkem kui me suudame vastu võtta," kõneles Mutle. "Järelikult teeme midagi õigesti ja Viljandis pakutav, nii treeningutel kui väljaspool neid, on loonud noortele mängijatele arenguks vajalikud tingimused ja õhustiku. Tervitan Marki meie ridades suurima rõõmuga ning soovin noorele talendile edu hooajaks!"

Eesti jalgpalliliidu stipendiaat Mark Edur alustas oma jalgpalluriteekonda FCI Levadia jalgpallikooli eelkäijas JK Kotkas-Juunioris ning alates 2009. aastast on ta esindanud FCI Levadia värve. 2018. aastal sai Edur Levadia kaitseliinis kirja 2044 mänguminutit 27 esiliiga kohtumises, millest üheksas ei löödud Levadiale ühtegi väravat. FCI Levadia esindusmeeskonna koosseisus osales Edur ühes Evaldi Tipneri karikavõistluste kohtumises, kus Levadia värav samuti puutumata jäi.