Leinaküünal. Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
7. jaanuar 2019, 13:36

Järvamaa meistrivõistluste peakohtunik kokku kukkunud õigusemõistjast: ta oli enne mängu supertujus ja viskas nalja (6)

Pühapäeval Järvamaa korvpalli meistrivõistluseid vilistanud 64aastane kohtunik Toivo Rannu kukkus Ambla SK - Paide Retro kohtumise ajal kokku ja suri. 

Võistluste peakohtunik Raigo Prants sõnas Õhtulehele, et traagiline sündmus juhtus pühapäeva hommikul.

"Oli kokku lepitud, et Toivo tuleb mängu vilistama ja ta tuli saali umbes 15 minutit enne mängu. Ta oli supertujus, viskas nalja, jagas enne vilistama minemist mõned õpetussõnad. Kuskil teise veerandi seitsmendal minutil Toivo kukkus lihtsalt jala pealt."

"Õnneks oli kohal palju neid, kes elustamisest teadsid," jätkas ta pärast pausi. "Ambla võimla poolt oli ka inimene ja kohe oli olukorra üle kontroll olemas, hingamine ja pulss said kontrollitud ning koheselt läks kõne kiirabisse. Alustasime elustamist. Saime ta korraks tagasi, aga jah... Kiirabi tuli kahe brigaadiga, üks Tapalt, üks Paidest. Toivot rohkem aidata me ei suutnud."

Prants sõnas, et Toivo oli Järvamaa korvpallis legendaarne. 

"Ma mängin ise ka ja Toivo oli alati heas tujus ja isegi kui mäng läks tuliseks - ei ole Järvamaa liigas vist ühtegi meest, kes ei oleks Toivoga eriarvamusele jäänud -, lepiti pärast mängu alati ära, löödi patsu ja mindi sõbralikult laiali. Ta oli legendaarne. Andis kohtunikele väga palju näpunäiteid. Oleme koos vilistanud. Kurb. Korvpalliringkonnal on täna raske. Siiras ja sügav kaastunne Toivo perekonnale."