Avo Keel.Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
7. jaanuar 2019, 14:30

Läti hümni kaasa laulnud Avo Keel: võtsin seda iseenesest mõistetavana (1)

Pühapäevasel Eesti ja Läti võrkpallimängul leidis lõunanaabreid juhendav Avo Keel ennast taas huvitavast situatsioonist. Nimelt tuli tal 2700pealise publiku ees kaasa laulda nii Eesti kui ka Läti hümni. 

Kas täismaja eestlaste ees lõunanaabrite hümni lauldes veidi kõhe ei hakanud? "Ei," oli Keele kärmel vastus. "Kui keegi oleks lindistanud, siis Eesti hümn oleks ilmselt natukene julgem olnud, sest ega minu läti keele hääldus liiga hea just pole. Ma pole saanud seda väga palju harjutada. Suvel võib-olla natukene üle kahe kuu ning nüüd aastavahetuse ümber mõned päevad."

Küll tunnistas Keel, et töölepingus sellist punkti tal pole ning Läti hümni õppis ta ära vabatahtlikult. "Võtsin seda iseenesest mõistatavana, et kui mingi riigi koondist juhendada, siis on ka viisakas, kui oskaksin hümni laulda. Kohustus see küll pole," lausus ta. 

Kui jutt aga juba töölepingule läks, siis selles osas ootab Keelt ees teadmatus. Läti alaliit palkas meite mehe oma rahvuskoondise etteotsa 2017. aasta sügisel ning esialgu sõlmiti leping 2019. aasta EM-valiksarja lõpuni. See saab lõunanaabrite jaoks läbi kolmapäeval, kui Läti läheb kodusaalis vastamisi Iisraeliga. EM-piletit lätlastel seekord püüda ei õnnestunud. 

Mis saab aga edasi? "Läti alaliit valib jaanuaris uue presidendi ning eks tema hakkab siis uue juhatusega ka minu asju lahkama," selgitas Keel. "Olen tõenäolise presidendiga juba kohtunud ning minu ainus palve oli talle, et nad võtaks selle võrdlemisi kiiresti päevakorda. Mitte ei otsustakse seda kusagil aprillis."