Joonas Tamm täna Tallinna lennujaamas.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
8. jaanuar 2019, 13:57

Koondise keskkaitsja püüab suurt kala: häid variante on mitu

Jalgpallikoondise keskkaitsja Joonas Tamm (26) on põhimõtteliselt välistanud jätkamise Norra kõrgliigas Sarpsborgis, sest püüab suuremat kala.

"Sellise aasta pealt on parim võimalus proovida kuhugi kõrgemale," lausus ta täna Tallinna lennujaamas enne koondisereisi Katari. "Huvi on olnud paljude klubide poolt. Päris mitu head varianti on, läbirääkimised käivad."

Tal on kehtiv leping Floraga (Norras veetis ta aasta laenul), seega käib jutt müügitehingust ja ilma testimiseta klubivahetusest. Säärast luksust Eesti jalgpalluritel tihti pole.

Tamme aasta oli tõepoolest edukas. Ta oli Sarpsborgi kindel põhimees, kes osales 25 liigamängus ja aitas klubi Euroopa liiga alagrupiturniirile. Seal kogus Sarpsborg viis punkti, mis andis Genki, Malmö ja Istanbuli Besiktase järel nelikus viimase koha. Play-off jäi nelja punkti kaugusele. Tamm asetas koos eelringide jala platsile 12 euromängus.

"Enam kindlasti ei kripelda," lausus ta Euroopa liiga kohta. "Vahetult pärast viimast mängu oli küll väike pettumus, võimalus edasi minna oli väga hea. Oleks Malmöt ühes või teises mängus võitnud... Aga arvan, et olime väga tublid ja tegime väga eduka hooaja."