Michael Schumacher.Foto: PA/Scanpix
Vormel 1
8. jaanuar 2019, 16:37

Arstide soovitusi eiranud Schumacherile sai saatuslikuks tema suur kirg

Viis aastat tagasi kukkus seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister Michael Schumacher mäesuusatades nii traagiliselt, et on sellest ajast saati haigevoodisse naelutatud. Prestiižse Saksamaa neurokirurgi sõnul oleks see kõik olnud aga välditav.

Hamburgis asuva Asklepiose kliinikumi direktor, dr Christoph Goetz leiab, et mäesuusatades hüüdis õnnetus Schumacheri jaoks kogu aeg tulles. 

"On väga tavaline, et juba varasemalt selgroolüli vigastanud patsientidel soovitatakse edasiste traumade vältimiseks hoiduda riskantsetest spordialadest," vahendab The Express arsti sõnu. Goetzi sõnul on see tavapärane praktika, kui analoogsete vigastuse puhul soovitatakse mäesuusatamisest hoiduda. 

Nimelt oli Schumacheri selgroog varasemalt koguni kahel korral tõsiselt kannatada saanud. Esimest korda juhtus see vormelilegendi F1 debüüthooajal, kui ta Jordaniga ränga avarii tegi. Teist korda sai sakslane ajupõrutuse ning vigastas oma selgroogu 2009. aastal kui kukkus Hispaanias mootorrattaga sõites.

Pärast toda õnnetust manitses Schumacheri ihuarst Johannes Peil vormelilegendil mitte kunagi enam kaherattalise otsa ronima. Kui seda nõuannet võttis vormelilegend kuulda, siis mäesuusatamisele ei suutnud ta paraku selga keerata.