Tony Wroten tegi pühapäeval debüüdi, homme tuleb tal juba olulist rolli kanda. Foto: Teet Malsroos
Korvpall
8. jaanuar 2019, 19:42

Kalev/Cramot võõrustav VEF vajab põhiturniiril triumfeerimiseks võitu nagu õhku

Olybet Eesti-Läti Ühisliigas lähevad kolmapäeval vastamisi kaks favoriiti, Riia VEF võõrustab BC Kalev/Cramot. Kaotuse korral läheks Eesti meisterklubil põhiturniiri võitmine raskeks.

Esimest hooaega mängitavas liigas on ootuspäraselt eraldunud sõkaldest kolm meeskonda. Lisaks VEFile ja Cramole kuulub tippude sekka Ventspils. Seni on eelnimetatud satsid punkte kaotanud vaid omavahelistes mängudes, ilmselt jätkatakse samas rütmis ka edaspidi. Homne matš on suure trio võistkondadel põhiturniiri eelviimane.

Praegu liidrikohta hoidval Ventspilsil on 16 vooru järel kirjas üks kaotus, mis saadi hooaja avalahingus Cramo vastu. Kaks matši vähem pidanud eestlased on samuti kaotanud ühe mängu, novembri lõpus jäädi kodusaalis alla VEFile, kes omakorda pole kahes mängus jagu saanud Ventspilsist.

Seega on kõige jämedam ots mulluse Läti meistri Ventspilsi käes: põhiturniiri esikohaks piisab järelejäänud mängude võitmisest. Kusjuures Ventspils peab viimase vooru matši 23. märtsil Cramo vastu.

Cramo ei saa homsele kohtumisele minna täiskoosseisus. Vigastustest on paranenud Erik Keedus ning Maksim Salaš, pühapäeval tegi debüüdi meeskonna värskeim täiendus Tony Wroten. Kuid endiselt pole meeskonna juures Ivan Almeida, kelle taasliitumist tiimiga abitreener Indrek Reinbok Õhtulehele kinnitas. Samuti jääb eemale Chavaughn Lewis, kes vastase löömise eest teenis kolmemängulise keelu, millest on kantud üks. 

Kuigi Cramo edestab VEFi nii Eesti-Läti korvpalliliiga kui ka VTB Ühisliiga tabelites, pole meie meestel õnnestunud tänavu Riia klubist jagu saada. Oktoobri lõpus jäid lätlased koduväljakul peale 82:74, ligi kuu hiljem võõrsil 91:82. Mõlemas lahingus tõid VEFile edu kaugvisked, see on nende trump olnud kogu hooaja.

Homses matšis visatakse pall mängu kell 19.30. Eesti-Läti liigas peetakse kolmapäeval veel kolm mängu. Rapla peab esimese lahingu pärast Aivar Kuusmaa lahkumist, külla sõidetakse Valga-Valkale. Play-off´i koha eest võitlev Pärnu võõrustab Läti Ülikooli, kindlalt kaheksa hulgas püsiv Tallinna Kalev/TLÜ külastab Ogret ning Jurmala võtab vastu Liepaja.

Standings provided by Sofascore LiveScore