Madridi Reali mängijad leiavad, et kohtunikud teevad neile liiga. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
8. jaanuar 2019, 21:25

SALAVIMM? Videokohtunikud lõid pärast Madridi Realile löödud väravat teineteisega patsu

Madridi Reali jalgpalliklubi kaotas nädalavahetusel toimunud liigakohtumises Real Sociedadile 0:2 ning leiab pärast 18. vooru ennast tabelis viiendalt positsioonile. Pole just väga suurklubine kohane. Suurklubine kohane polnud ka nende käitumine pärast mängu.

Nimelt pettusid Reali pallurid peakohtunik Jose Luis Munuera Monteros, kes ei määranud neile kohtumises penaltit. Ka mitte videokohtuniku abiga. 

Paraku ei jäänud asi aga sinnapaika. Real avalikustas järgmisel päeval video kaks kuud vanast mängust, kus samuti Montero õigusemõistjana aktsioonis oli. 

Hispaania kuninglik klubi kaotas novembris 0:3 Eibarile ning üks tabamus kanti tolles mängus ka Gonzalo Escalante nimele. Esialgu seda tabamust aga ära ei loetud, kuna tiimikaaslane Marc Cucurella oli rünnaku käigus olnud suluseisus.

Siis sekkus aga mängu videokohtunik, kelleks tolles mängus oli, üllatus-üllatus, Montero. Monitoriarbiitrid olid pärast videopildi analüüsimist arvamusel, et Cucurella polnud suluseisus ning värav peaks ikkagi lugema. Sellise teabe Montero peakohtunikule ka edastas ning kui too värava jõusse jättis, lõid monitoride taga istunud õigusemõistjad, eesotsas Monteroga, rõõmsalt käsi kokku. 

Kuigi suure tõenäosusega rõõmustasid õigusemõistjad lihtsalt õige otsuse üle, jääb videos ka tõlgedusruumi muule. Näiteks, et kohtunikud on konkreetselt Madridi Reali vastu ning Montero oli õnnelikud, et sai kuninglikule klubile "ära panna". Hispaania alaliit pole intsidendi teemal veel sõna võtnud.