Šarunas Jasikeviciusel teisipäeval rõõmustamiseks põhjust polnud. Foto: Twitter @bczalgiris
Euroliiga
8. jaanuar 2019, 22:25

VIDEO | Žalgiris teenis Euroliigas kolmanda järjestikuse kaotuse, tabeliliider sai šokk-kaotuse

Eelmisel hooajal Euroliigas pronksmedalid kaela saanud Kaunase Žalgirise lootused tänavu samamoodi Vana Maailma vingeimas klubisarjas play-off'i jõuda said teisipäeval valusa löögi. Leedu esiklubil tuli koduväljakul Istanbuli Anadolu Efeselt vastu võtta suur 58:79 kaotus.  

Avaveerandi kahe punktiga (14:16) kaotanud Žalgirise jaoks sõitis rong lõplikult jaamast välja teisel veerandajal, mis kaotati üheksa punktiga. Pärast poolajapausi ei õnnestunud Šarunas Jasikeviciuse hoolealustel vahet samuti tagasi mängida ning nii tuligi lõpuks vastu võtta 21punktiline kaotus. 

Võitjate resultatiivseim oli Adrien Moerman 23 punktiga (kolmesed 4/9, kahesed 5/8), Bryant Dunston toetas teda 13 ning Rodrigue Beaubois 12 silmaga. Žalgirise ridades ükski mees kahekohalise punktiarvuni ei jõudnud. Marius Grigonise arvele jäi 22 minutiga 9 silma. 

Kui kolm vooru tagasi hoidsid leedukad 7-7 saldoga play-off-kohast kinni, siis kolme järjestikuse kaotusega on hetkel kohamängudelt välja pudenetud. Euroliiga põhiturniiril on jäänud mängida veel 13 kohtumist. 

Moskva oblasi Himki šokeeris õhtu esimeses kohtumises lisaajal tabeliliidrit Istanbuli Fenerbahcet 84:78. Venemaa klubi skoor jagunes võrdselt: Stefan Markovic tõi 13, Dee Bost, Anthony Gill 12 ning Tony Crocker 10 silma. Fenerbahce korvide eest hoolitsesid Melih Mahmutoglu (18) ning Jan Vesely (17). 

Standings provided by Sofascore LiveScore