Andres SõberFoto: Martin Ahven
Spordiblogi
9. jaanuar 2019, 22:00

Andres Sõber | Tanel Sokule on Kalev/Cramos vesi peale tõmmatud (3)

Kalev/Cramo uuest ameeriklasest Tony Wrotenist. Enam pole eriline näitaja, kui mõni mees on NBAs mänginud. Kõva on küll, aga iseasi, kas sellest kõvadusest piisab, et Ühisliigas asju korda saata. Olen Isaiah Briscoe suur austaja ja tundub, et tema oli ikka parem kutt kui Wroten.

Täpselt polegi aru saada, mida Kalev Wrotenist saada tahab. Lugesin, et Arnett Moultrie soovitas teda ja nii see Wroten siia kutsutigi. Tegeleme Kadrina Karudes värbamistega samamoodi. Mänguliselt lootsin vägevamat meest.

Kairys võiks Tanel Sokku mängitada, aga ta on Sokule vee peale tõmmanud. Ega ta nii kehv ka pole. Sokk on noorem kui Mirkovic, aga Mirkovicile on Kairys andnud sellise vabaduse ja jõupositsiooni, et teistele ei jagugi midagi. Ta ei lase Sokul mängida ja enesekindlus on täiesti kadunud. Sokk on muidugi kaval, võtab oma palga välja ja istub seal kevadeni.

Või võtame Madis Soodla, kellel Kairys üldse mängida ei lase, nagu lollitab. Võta siis juba mingi uus kutt, kes treeninguprotsessis osaleb, sest Soodlast enam ilmselt midagi ei tule. On vanasõna, et kett on täpselt nii tugev kui on tema nõrgim lüli. Ja kui Soodla ja Kitsing on nõrgimad lülid, siis ei saa me kuigi tugevast ketist rääkida.

Need on Kairyse puhul sellised asjad, mida mina ei teeks. Või teeks teistmoodi. Kohati tundub, et Kairys pole osades asjades kõige teravam pliiats.

Aga see ei tähenda, et Kalevil ei võiks Ühisliigas hästi minna. Kui vaadata tabelis kolmandast allapoole, siis see tase pole üldse hullu. Kui on Mirkovic ja Lewis olemas, siis sellest aitab küll.

Chavaughn Lewise rusikaskandaalist. Selge see, et isiklikuks ei tohi minna ja Lewist nokiti. Aga tavaliselt pannakse sellise matsu eest täie rauaga. Objektiivselt oleks ta pidanud rohkem karistada saama, kas või suure rahatrahvi näol.

Samas on tegu esimese Eesti-Läti liiga viljaga, mida alaliit ja president Jaak Salumets kandma pidid. Alaliidu seisukohast tegi Salumets muidugi õigesti, et ta Lewist kaitses ja dzoti peale viskus.

Ka treeneril tuleb sellistel juhtudel mängijale kõva nähvakas panna, sest tegelikult vedas Lewis ju meeskonda alt. Ta on liidermängija ja võtab ennast niimoodi järgmistest mängudest välja. Aga tundub, et tiimi see väga palju probleeme ei tekitanud, keemia tundub Kalevis hea olevat.

Andres Sõber jagab Õhtulehes korvpallimõtteid iga kahe nädala tagant.