Kertu Laak. Foto: Erki Pärnaku
Võrkpall
9. jaanuar 2019, 22:10

ÕL SOOMES | Kertu Laak: ajalugu on väga äge teha!

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond tegi Soomes ajalugu. Meie vollenaised jõudsid esimestena olümpiakavva kuuluval pallimängualal EM-finaalturniirile. Otsustavas valikmängus alistati võõral väljakul soomlannad 3:1 (25:20, 15:25, 25:14, 25:17). 

"Praegu on küll elu unistus täitunud. Järgmine on võib-olla olümpia. Ei, tegelt ma ei tea. Hetkel on tunne, et võiksime koos kõike korda saata," rõõmustas naiskonna diagonaalründaja Kertu Laak pärast mängu.

"Ma arvan, et see tunne jõuab rohkem kohale, kui lõpuks finaalturniiril oleme ning seal tugevate vastu mängime. Aga ajalugu on väge äge teha."

"Iga mänguga meie ootused ikkagi kasvasid. Arvan, et suutsime tänasele mängule ikkagi ilma koormata tulla. Teises geimis tuli korraks mõte pähe, et appi, me võimegi selle mängu võita. Aga õnneks kogusime ennast ning saime mängu taas kontrolli alla"

Laagi hinnangul aitas tänasele triumfile kaasa mullu suvel toimunud Euroopa Hõbeliiga mängud. "See andis väga palju juurde, et seal häid mänge saime. Mängud tugevatega annavad mängijatele väga palju juurde. Lisaks ka Hõbeliiga finaalturniiril põrumine. Olime valiksarjaks seeläbi lihtsalt rohkem valmis."

Mida aga finaalturniirilt endalt oodata? "Sinna saab minna pingevabalt ning lithsalt näidata, mida me parimate vastu teha oskame. Kindlasti tahaks seal ka mõne võidu võita, aga eks selleks tuleks ka loosile loota. Iga punktivõit on seal juba suur asi. Ja sealt edasi veel ka geimi- ning mänguvõit."