Kristiine Miilen. Foto: Erki Parnaku
Võrkpall
9. jaanuar 2019, 22:24

ÕL SOOMES | Kristiine Miilen suurest pingest: kõlab küll nõmedalt, aga mul oli siin lihtsam mängida kui Eestis

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond tegi Soomes ajalugu. Meie vollenaised jõudsid esimestena olümpiakavva kuuluval pallimängualal EM-finaalturniirile. Otsustavas valikmängus alistati võõral väljakul soomlannad 3:1 (25:20, 15:25, 25:14, 25:17).

"Super. Nii lahe, et ära tegime. Täiesti super tüdrukud," sõnas Eesti parimana 21 punkti toonud Kristiine Miilen pärast kohtumist. "Minul endal võidupisarat ei tulnud, aga Hanna Pajula nuttis kõigi eest."

"See oli tõeline tiimivõit. Kõik aitasid, Nette [Peidi] superservid, Liis [Kullerkann] blokis ning Kertu [Laak] lõi muidugi kogu aeg. Keegi ei kukkund ära ning ei pidanud otseselt tassima."

"Teises geimis hakkasid asjad korraks logisema, kui vastased head servi lõid, aga õnneks see ärakukkumine meid ei mõjutanud. Katsusime emotsiooni geimi lõpus taas üles saada ning sealt see kolmas ning neljas geim ka tulid."

Kui pärast pühapäevast mängu tunnistas Miilen ausalt, et temal väljakule astudes jalg ikkagi värises, siis täna närvid temast võitu ei saanud. "Mul isiklikult oli siin lihtsam mängida. Tugi oli fännide näol olemas, aga neid polnud nii palju, mistõttu ei võtnud vigu südamesse. Ei tundnud seda pinget, et kõik vaatavad ja sa pead nüüd hästi mängima. Kõlab küll nõmedalt, aga mul oli siin lihtsam mängida kui Eestis."

Milliste mõtetega tasuks aga EMi poole vaadata? "Ei tahaks Poola ega Türki minna, sest siis peaks nende vastu mängima. Ungariga oleme mänginud (2016. aastal kaotas Eesti neile 1:3 ning 2:3 - K.J) ning Slovakkia ei tohiks samuti superkõva just olla.

Eks ole näha, mis tunne on kui EMil kohal olema, aga seal on vaja ikka täiega panna, mitte pussutada. Kui tulebki Itaalia või Venemaa vastu, siis tuleb ise lüüa. Muidu lüüakse sulle."

Kuidas aga võitu tähistatakse? "Meil on hommikul vara juba tagasisõit, aga arvan, et magustoitu võib täna vähe rohkem võtta," jäi Miilen tagasihoidlikuks.