Alar Varrak.Foto: Martin Ahven
Viies veerandaeg | Õhtulehe raadio
10. jaanuar 2019, 12:31

VIIES VEERANDAEG | Alar Varrak koondisest: Hispaaniast on mängijaid üliraske kätte saada, Drell saab kutse (4)

Õhtulehe korvpallisaates "Viies veerandaeg" oli külaliseks Eesti korvpalliliidu spordidirektor Alar Varrak. Õhtulehe poolt olid stuudios ajakirjanikud Ville Arike ja Ats Kuldkepp.

Keskendusime kolmele suuremale teemale. Esmalt, mida näitasid Eesti noortekorvpalli kohta eelmisel nädalal peetud Läänemere karikaturniiri mängud? Kas 13aastase Gerrit Lehe puhul tehakse erandlik samm ja noormees hakkab suvel mängima ka Eesti U16 koondises? Mis plaanid on Mehhiko juurtega Karl Andres Matute Perneril?

Turniiri ajal toimus ka suur koolitus, kus olid teiste seas kohal FIBA eksperdid ja Soome endine NBA-mees Hanno Möttöla. Varrak avas koolitusel räägitu taustu.

Saate lõpus käisime üle Eesti meestekoondise olukorra. Paljud koondislased mängivad riikide esiliigades ja veebruarikuise MM-valikmängude akende ajal on sisuliselt kõigil mängud. Varraku sõnul on eriti keeruline seis "hispaanlaste" Rauno Nurgeri, Sander Raieste ja Euroliigas palliva Siim-Sander Venega. Ent 18aastast Henri Drelli on lootust Saksamaalt kätte saada.

Saatest ei puudnud ka Coolbeti panustamisrubriik. Head kuulamist!