Simona Halep ja Kaia Kanepi (paremal).Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Tennis
10. jaanuar 2019, 13:30

Eksperdi kommentaar: pole ühtegi põhjust, miks Kanepi ei võiks maailma esinumbrit uuesti üllatada!

„Eesti tennisesõbra jaoks võtab loosi hästi kokku üks sõna: huvitav!“ kommenteeris tenniseekspert Margus Uba Austraalia lahtiste meistrivõistluste avaringi paare. Kaia Kanepi (WTA 70.) läheb kokku maailma esinumbri ehk rumeenlanna Simona Halepiga, Anett Kontaveit (WTA 20.) ristab reketid hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga (WTA 80.).

Eriti põnev tõotab tulla Kanepi ja Halepi matš, sest viimati õnnestus eestlannal kuulsat konkurenti võita. Ajalooline kohtumine toimus 27. augustil US Openi avaringis ja Kanepi võidunumbriteks märgiti 6:2, 6:4. Pärast seda on mõlemad väljakul käinud väga vähe.

Halepil ongi seejärel kirjas vaid kolm kaotust: septembris jäi ta alla Dominica Cibulkovale, oktoobris andis vigastuse tõttu loobumisvõidu Ons Jabeurile ja sel nädalal jäi rumeenlanna alla Ashleigh Bartyle. Kanepi käis viimati väljakul US Openi kaheksandikfinaalis, kus kaotas Serena Williamsile.

Simona Halep kaotas US Openi avaringis enesevalitsuse. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

„Tabelit vaadates tekib deja vu tunne. Enne US Openit oli samalaadne seis, kuigi mõlemal jagus mängukogemust veidi rohkem. Kuid maailma esireket on ikkagi maailma esireket! Kindlasti on Halep selle matši favoriit, kuid ma ei näe ühtegi põhjust, miks ei võiks Kaia teda uuesti üllatada,“ arutles Uba.

„US Openi mäng tõestas, et Halepi mängustiil sobib Kaiale suurepäraselt. Halep ei mänginud tegelikult kehvalt. Kaia läheb platsile täpselt samamoodi nagu USAs, sest tal on oluliselt vähem kaotada kui vastasel. Kui soojenduse ajal silma teha ja Halepile meelde tuletada, mismoodi need tunded US Openil olid, siis... mina igal juhul arvan, et kui Kaia on vormis ja terve, on tal arvestatav võimalus võita.“

Kaia Kanepi pärast augustikuist võitu Simona Halepi üle. Foto: AFP/Scanpix

Hispaanlanna võidule ei tasu panustada

Kontaveit läheb avaringis väljakule selge soosikuna, kuigi Sorribes Tormoga pole ta varem kohtunud.„Anett on hispaanlanna vastu väga suur favoriit. Muidugi mäletame, et Wimbledoni avaringis võitis see sama hispaanlanna Kaiat. Ta on kavala ja kaitsva mängustiiliga, Kaial oli muidugi ka väga must päev. Kui Anett end vähegi kokku suudab võtta, siis hispaanlanna võidule ma ei panustaks. Oleks väga suur pettumus, kui Anett kaotaks,“ rääkis Uba.

Kuidas mõjutab Kontaveidi edasist käekäiku eilne päev, kui ta pidas Sydney turniiril kaks kohtumist, kuid langes maailma 12. reketi Elise Mertensi vastu siiski konkurentsist. „Mõlemad mängisid eile kaks mängu, kuid Anett sai oluliselt vähem puhata. Puhkepausi sisse pidid mahtuma vedeliku taastamised, lõunasöögid ja muu,“ arutles ekspert.

Anett Kontaveit on hooaja alguses tõestanud, et on heas löögihoos. Foto: Reuters/Scanpix

„Ka edetabeli koht tõestab, et vastane oli Anetist ikkagi üle, ennekõike psühholoogilise poole pealt. Teises setis tundus, et Anett enam väga ei pingutanud. Eks elu on näidanud, et enne suure slämmi turniire näebki rohkem käega löömisi ja üllatavaid tulemusi. Aneti jaoks on kõige tähtsam, et ta on Austraalia mandril saanud pidada mitu head matši.

Kui Melbourne'is õnnestuks avaringist edasi pääseda, siis enesekindlus tõuseks. Eks näis, kuidas turniiritabel edasi kujuneb, praegu valitseb naiste tennises tõeline 50/60 olukord – ei Kaia ega Aneti puhul tasu väga kaugele järgmiste ringide vastaseid vaadata. Tuleb võtta päev ja ring korraga.“