„The Division 2“ tegevus leiab aset Washingtonis.Foto: Ubisoft
Esport
11. jaanuar 2019, 10:18

UBISOFTI ÜLLATAV OTSUS: „The Division 2“ arvutiversioon Steami ei jõua (3)

Kuningas on surnud, elagu kuningas! Kui Steami monarhiks nimetada, on tema surmast veel väga vara rääkida… kuid esimene suurem laks on tehtud.

Ubisofti järgmine suur mäng „The Division 2“ jätab Steami digitaalse platvormi täiesti kõrvale ning saab olema PC platvormil levitatud lisaks enda Uplayle vaid Epic Gamesi värskelt ilmunud veebipoe vahendusel.

Antud tegevuse põhjust ei pea kaugelt otsima: Steam on pikalt olnud digitaalsete mängude müügis ja vahendamises monopoli seisuses, mis võimaldas neil vahendamise eest küsida kuni 30% müügitulust. Oli vaid aja küsimus, mil keegi (vähemalt sama suurt rahakotti omav üksus) otsustab veidi vähem raha küsida, lüües sellega suure noa Valve’i tengelpungi.

Kui varasemalt polnud Epic Gamesil probleeme oma teenustega liita väikeseid tegijaid, siis „The Division 2“ näol on tegemist esimese suure, nii-öelda AAA mänguga. Epic Games soovib oma vahenduse eest vaid 12%.


Tim Sweeney
– Epic Gamesi asutaja ja tegevjuht – kommenteerib ise tegevust kui soovi luua kõige arendaja- ja levitajasõbralikum pood, mis väiksema vahendustasuga pakub loojatele rohkem vahendeid uutesse headesse mängudesse investeerimiseks.

Sarnase tegevusmustri sagenemisel võime lähiajal näha tõelist digitaalsete mängude müügiplatvormide sõda, mis võib lõppeda kahel viisil: mängijad võidavad, sest me saame paremat teenust ning ehk isegi odavama hinna eest… või mängijad kaotavad, sest platvormide vahel tekib killustatus ning eksklusiivide hulk tekitab suuremaid negatiivseid emotsioone.

„The Division 2“ ilmub käesoleva aasta 15. märtsil.