Jörgen Graabak.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
11. jaanuar 2019, 10:47

VIDEO | Ilvese konkurent rammis suusahüppe hoovõtul kaamerat: see on katastroof! (1)

Norra kahevõistleja Jörgen Graabak elas eile Val di Fiemme MK-etapi kvalifikatsioonis üle tõsise ehmatuse, kui rammis hoovõtul õlaga kaamerat. 

"See on kahtlemata mu karjääri kõige ohtlikum kogemus hüppemäel, mis pole minu enda põhjustatud," lausus Graabak Norra rahvusringhäälingule NRK.

"Hüpe algas nagu tavaliselt, nägin rohelist tuld ja tõukasin end poomilt lahti. Ühtäkki nägin, et kaamera minu ees on liiga lähedal, proovisin end nii palju kui võimalik paremale kallutada, kuid rammisin seda siiski vasaku õlaga."

Õnneks oli tegu õnneliku õnnetusega. Graabak jäi kenasti jalgele ja sooritas hüppe. Ometi oli Norra koondise treener Kristian Hammer marus.

"See on katastroof!" põrutas ta. "Õnneks läks hästi, ta ei saanud viga, kuid olukord võinuks lõppeda märksa halvemini. Näiteks siis, kui ta oleks kukkunud või oma prillid lõhkunud."

Graabak: "On okei, et kaamerad on lähedal, kuid kuskilt jookseb piir. Keegi ei teinud oma tööd korralikult. Seekord läks mul hästi, kuid juhtunu on skandaal."

Rahvusvahelise suusaliidu kahevõistluse MK-sarja võistluste direktor Lasse Ottesen nii jõhkrat sõna ei kasutaks. "Skandaal on tugev sõna, kuid midagi sellist ei tohiks juhtuda," lausus Ottesen. "Kahetseme ja vabandame koos telepildi tootjaga Graabaki ja kogu Norra koondise ees."

Intsidendist tulenevalt liigutati kaamera edaspidiseks nii kaugele, et selle põrkumine sportlastega on võimatu.

Vaata videot juhtunust siit.