Kristjan Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
11. jaanuar 2019, 15:07

Ilves vajus Val di Fiemmes punktikohalt välja

Kahevõistleja Kristjan Ilves (22) lõpetas Val di Fiemme MK-etapi esimese individuaalvõistluse 33. kohaga, kaotust võitjale Johannes Rydzekile kogunes 3.07,4.

Hüppetulemuste põhjal pidanuks Ilves 10 km suusasõitu alustama 23. kohalt, kuid tänu Espen Björnstadi ja Franz-Josef Rehrli diskvalitseerimisele tõmbas ta selga särgi numbriga 21.

Poolel maal hoidis Ilves 25. kohta, kuid viimast 2,5 km pikkust ringi alustas ta 34ndana (pundi 30.-34. lõpus). Lõpuks suutis ta ühe koha võrra tõusta, kuid punkte 33. koha eest ei anta. 30. koht ehk Hideaki Nagai jäi 12 sekundi kaugusele.

Detsembris täielikus madalseisus olnud Ilvese suusaaeg oli päeva 34., kiireimale suusatajale Fabian Riesslele andis ta ära 2.17,7.

Nagu juhtlõigus öeldud, ei võitnudki tänast võistlus MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber. Teisena suusatama hakanud norralane pidi leppima 4. kohaga (+24,5). 

Tulemused (kliki pildile):

Homme on Val di Fiemmes kavas tiimsprint, kuid Ilves võistleb taas pühapäevasel individuaalvõistlusel.

MK-sarja üldseis (kliki pildile):

Enne tänast suusasõitu:

Ilves hüppas Val di Fiemme suurel mäel (HS 135) 114,5 meetrit ning stardib suusarajale 23. kohalt.

Koos stiili ja tuulekompenstasiooniga kogus Ilves 113,1 punkti. Sekunditeks ümber arvutatuna tähendab see, et ta alustab 10 km suusasõitu liidrist Mario Seidlist 2.01 hiljem.

Kui pisut Ilvese ümber vaadata, siis temast eespool on kümne sekundi sees kolm ning tagapool sama aja sees kaks meest. Punktikoha säilitamine osutub suureks väljakutseks, sest eestlase taga on palju tugevaid suusatajaid eesotsas Alessandro Pittini, Fabian Riessle ja Eero Hirvoneniga.

Hüppevõistluse tulemused (kliki pildil; ajakaotus on kõige parempoolses tulbas):