Sten Priinits.Foto: Martin Ahven
Vehklemine
11. jaanuar 2019, 13:13

Eesti vehkleja õnnetu MK-etapp: kadunud pagas ning kaks purunenud mõõka (1)

Epeevehkleja Sten Priinits sai Heidenheimi MK-etapi eel halva üllatuse osaliseks, tema pagas ei jõudnud õigel ajal Saksamaale.

„Eelmised seitse päeva on olnud intensiivsed,“ kirjutas ta eile oma Facebooki lehel. „Rügasin Venemaal kõvasti, et Heidenheimi MK-etapiks valmis olla. Treenisin umbes 30 tundi ja saavutasin hea vormi.

Eile (üleeile - toim.) Stuttgarti lennujaamas pagasit oodates helistasin treenerile, et Moskvas tehtud tööst rääkida. Tervis korras, vorm hea - ta oli rahul. Lõpetasin kõne ja... pagas ei tulnudki. Olin lennufirmas pettunud ning pidin vehklemisvarustust otsima hakkama.

Tänud Heidenheim Fechtzentrumile, kes laenas riideid, kuid mõne investeeringu pidin siiski tegema. Tänud teistele vehklejatele, kes andsid mulle mõõga tänu millele sain individuaalturniiri alustada.“

Aga sellega polnud Priitnitsa hädad kaugeltki „Võitsin grupifaasis kaks esimest matši, kaotasin kolmanda 4:5 ja epee, millega tundsin end kõige paremini, purunes. Seejärel kaotasin kolm matši järjest.

Laenasin uue korraliku epee ja alustasin põhiturniirile pääsemise play-off'i madala asetusega. Vastaseks tuli noor rumeenlane [Adam] Macska, seisul 2:2 läks järjekordne korralik mõõk katki. Hakkasin kindlatel torgetel eksima ja olin teise perioodi järel 3:10 taga, millega oli matš sisuliselt läbi. Lõppskoor 8:15, kindel kaotus.“

Lennufirma vastas: „Kõik tänased lennud on tühistatud." Aga mitte eilsed... Võistkonnavõistlus ootab ees, seega tuleb pea püsti hoida. Loodetavasti on teil parem nädal.“

Teistel Eesti vehklejatel ei läinud turniiril ülearu paremini. Ilian Bobrov ja Peeter Turnau langesid Priinitsaga samas faasis, Jüri Salm, Ruslan Eskov ja Andzej Gedzo jõudsid ringi võrra kaugemale. See tähendab, et esimese 100 hulka ükski neist ei pääsenud.