Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera.
Spordivaria
12. jaanuar 2019, 22:41

NII SEE JUHTUS | Laskesuusatajad pakkusid nii häid emotsioone kui ka põrumist, kiiruisutajad lõpetasid EMi (3)

Tervitus kõikidele spordisõpradele! Kui spordimaailmas toimuv teile korda läheb, tasub meie otseblogil silma peal hoida, sest koondame siia päeva jooksul kõik tähtsa ja põneva. Naudime koos!

Kell 13.45 stardivad meie laskesuusatajad Tuuli Tomingas ning Johanna Talihärm Oberhofi 10 km jälitussõitu. Kell 16 algavas meeste sõidus on ainsa eestlasena rajal Kalev Ermits.  

Murdmaasuusatajad näitavad oma oskusi samal ajal teises Saksamaa otsas, Dresdenis. Eestlastest peaks vabatehnikasprindis kaasa lööma Marko Kilp. 

Lisaks jätkuvad Itaalias ka kiiruisutamise mitmevõistlus EM, kus võistlustuhinas on nii Marten Liiv kui ka Saskia Alusalu. 

22:41
SPORDISÕBER

Sellega siit ka tänaseks lõpetame. Head ööd! 

22:38
RALLI

22:20
SUUSAHÜPPED

22:03
LASKESUUSATAMINE

21:30
JALGPALL

21:08
JALGPALL

20:29
KORVPALL

19:17
LASKESUUSATAMINE

18:11
KONTAVEIT

17:38
KIIRUISUTAMINE

16:48
LASKESUUSATAMINE

16:27
JALGPALL

15:09
PARAPURJETAMINE

Riik eraldas puuetega inimeste purjekate jaoks 45 000 eurot

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva kinnitas laupäeval parapurjetamise ümarlaual, et tänu sotsiaalministeeriumi eraldatud 45 000 eurole saavad erivajadustega inimesed sobilikud purjepaadid, vahendas BNS.

"Spetsiaalselt kohandatud turvalised purjekad võimaldavad ka erivajadustega inimestel tegeleda purjetamisega – seda nii teraapia kui ka sportimise eesmärgil. Erivajadustega inimeste elukvaliteedi laiendamine ja arendamine on väga oluline. Ühiskonnas peavad kõikidel olema võrdsed võimalused eneseteostuseks, sportimiseks, vaba aja veetmiseks ja enesekindluse leidmiseks," kinnitas Iva.

Selga stabiliseeruvate istmetega, keskele toodud juhtimis- ja abisüsteemidega purjekate  puudumine on siiani suur takistus olnud. Samuti on oluline, et füüsiliste puuetega inimestel poleks ohtu, et purjepaat ümber läheb.

"Puuetega naistega oleme ministrile tutvustanud võrdseid võimalusi ja teraapilist toimet, mida purjetamine evib. Oleme väga pingutanud ja muretsenud, tegutsenud vabatahtlikult, proovinud kõigest väest koguda raha ja kirjutada projekte, aga seisime lõhkise küna ees ja lahendust ei paistnud kuskilt. Nüüd, tänu sellele summale, saame edasi liikuda ja lõpuks sobilikud turvalised purjekad hankida," ütles parapurjetamise eestvedaja Külli Haav.

Koduseinte vahelt välja ihkav Aune Mägi, kes liiklusõnnetuse tagajärjel ratastoolis on ning kelle sõrmed ei liigu, saaks samuti sellise spetsiaalselt kohandatud paadiga purjetada.

"Soovid ikka täituvad, tuleb lihtsalt unistada suurelt, et see reaalsuseks saab. Väga lahe, lõpuks ometi saab korralikult purjetamist õppima hakata ja pääseb merele. Nüüd saab kodust norutamast välja, mul tuleb veel ainult korralik varustus hankida," rõõmustas Mägi.

Kalevi jahtklubis laupäeval toimunud kolmas parapurjetamise ümarlaud keskendus sel aastal Eesti-sisesele arengule. Sotsiaalminister Kaia Iva abikäsi parapaatide soetamise finantseerimisel teeb purjetamise võimalikuks ka raskemate puuetega inimestele. Oma panuse lubas anda maailma purjetamisorganisatsioon World Sailing, kes saab arenguprogrammidega toetada nii purjetajaid, treenereid kui ka organiseerimist.

Nüüdseks on Eestis kolme aasta jooksul "Eriliste purjetajate" projektiga merel käinud üle saja vapra erivajadusega inimese vanuses 9-79 nii Pärnus, Kuressaares kui Tallinnas. Parapurjetamise tegid eelnevalt võimalikuks olümpiasurfar Ingrid Puusta Läänemere-ületus, millega annetusi koguti, ning mullusuvine töötukassa tugi. Selle hooaja tegevuste toetajate otsingud alles käivad.

15:04
SUUSATAMINE

14:39
LASKESUUSK

14:11
KIIRUISUTAMINE

13:38
WRC

13:18
TENNIS

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistlusele soojendusturniiriks olnud Sydney WTA-turniiri võitis 28aastane tšehhitar Petra Kvitova (WTA 8.), kes alistas 2 tundi ja 19 minutit kestnud finaalis kodupubliku ees mänginud Ashleigh Barty (WTA 15.) 1:6, 7:5, 7:6 (3). 

13:15
JALGPALL

12:51
KORVPALL

Loe rohkem