Gert Kullamäe.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
12. jaanuar 2019, 12:45

Erimeelsused omanikuga peletasid Kullamäe Kalev/TLÜ eesotsast: lõpp oli päris emotsionaalne (3)

Tallinna Kalev/TLÜ korvpallimeeskonna peatreeneri kohalt lahkunud Gert Kullamäe sõnas, et tema tagasiastumise peamiseks põhjuseks olid erimeelsused meeskonna omaniku Sten-Erik Jantsoniga. 

"Oli selline klassikaline juhtum, kus peatreener ja meeskonna omanik ei mõistnud teineteist. Teatud asjades olid erinevad arusaamised ning leidsin lõpuks, et siis on nii," sõnas Kullamäe Õhtulehele. 

Varasemalt ka Tartu Rocki tüürinud juhendaja sõnul polnud olukord siiski nii hullud, et tal oma tööd teha ei lastud. "Midagi pole teha, vahel asjad lihtsalt ei klapi. Ei tahaks hakata klubi negatiivses valguses näitama ning pigem tahaksin omanikku Steni isegi tänada selle aasta eest. Tema andis mulle võimaluse taas peatreener olla ning teha seda, mida mulle meeldib. Lihtsalt ajapikku saime aru, et meil on erinevad arusaamised teatud asjades... ka isiklikku laadi. Siis tuli teha otsuseid ja lõpp oli päris emotsionaalne meil," jätkas ta.

Viimane piisk Kullamäe ja Jantsoni erimeelsuste karikasse oli klubi värske täiendus Ronald Eric McGhee jr. Nimelt toodi ameeriklane Eestisse Jantsoni soovil ning üleminek polnud peatreeneriga kooskõlastatud. 

Küll ei osanud Kullamäe öelda, kas temaga koos Kalev/TLÜ etteotsa tulnud Martin Müürsepp klubis jätkab või mitte. "Ma siiralt loodan seda. Klubi oli tegelikult ju heas seisus ning tabelis heal löögipositsioonil. See, kuidas nad omavahel nüüd asjad kokku lepivad, et kes on kes. Eks see selgub. Aga siiralt loodan, et meeskond päris laiali ei lagune ning kõik läheb edasi. 

Eile trennis vabandasin meeste ees, et selline olukord on tekkinud. Minu eesmärgid treenerina seal, nii organisatoorses kui ka meeskondlikus mõttes olid ikkagi pikemaajalised. Kahjuks ei jõudnud ma kõiki ideid omanikule rääkida. Arvan, et ei jõudnud oma mõtetega isegi veerandi peale...

Meil oli meeskonna mänedžeri Oliver Lälliga väga selge nägemus, kuidas Kaleviga edasi minna, kuid minuga jääb see nüüd poolikuks. Siiski loodan, et neid mõtted, mida mõtlesime, jätkatakse. Lihtsalt ilma minuta."

Küll kinnitas Kullamäe, et peatreeneripisik on tal jätkuvalt sees ning kui võimalus peaks tekkima, haaraks ta sellest meelsasti kinni. Iseasi küsimus on, et millal. 

"Hetkel on ikkagi täiesti tühi tunne hinges. Ainult tühjus ja kahjutunne, et nii läks. Ma olen nii hullult korvpalliusku inimene ning alati ala sees olnud. Esmalt mängijana, siis abitreenerina ning peatreenerina. Vahel paremini ning vahel halvemini, nagu töös ikka on. Vahel õnnestuvad asjad ning vahel mitte.

Mul kasvab peres kaks noort korvpallurit ning eks ma püüan nüüd neid rohkem aidata ning toeks olla. Kuni leidub järgmine variant oma meelistööd teha. Aga praegu on asi veel nii värske ja emotsionaalne, et ei oska sellele küsimusele [et millal] vastata. Võtan päeva korraga ning ilmselt olen edaspidi lihtsalt rohkem pealtvaatajate hulgas. Need on rasked hetked elus, aga sellest tuleb üle olla ning eluga edasi minna."

Tallinna Kalev/TLÜ mänedžer Oliver Läll kinnitas Õhtulehele, et koos Kullamäega tiimi juurde tulnud Müürsepp klubi juurest ei lahku, vaid täidab hoopis järgneva kuu aja jooksul peatreeneri ülesandeid. Treeninguid aitavad tal läbi viia Brett Nõmm ja Kalle Klandorf.