Lisa Vittozzi.Foto: AP/Scanpix
Talisport
12. jaanuar 2019, 14:37

Vittozzi tegi karjääri esimese kuldse duubli, Talihärm taaskord punktidel (1)

Laskesuusatamise MK-sari jätkub sel nädalavahetusel Saksamaal Oberhofis, kus täna sõideti naiste 10 km jälitussõit. Eestlannadest tegi parima tulemuse Johanna Talihärm, kes ületas finisijoone 31ndana. Võitis taas itaallanna Liza Vittozzi. 

Talihärm eksis nelja tiiru peale viiel korral (2,2,0,1) ning pudenes sprindi 26. positsioonilt 31. kohale (+2.50,8), mis andis talle 10 MK-punkti. Suusarajal näitas Talihärm täna 27. aega (+1.14,9) ning tiirus tegutses eestlanna 33 sekundit aeglasemalt kui kiirtuld näidanud Lena Häcki. 

"Paris rasked tuuleolud olid, kõik lasid täna palju trahve. Kui jõudsin finišisse, siis olin kindel, et ei saa punkte, seega olen üllatunud. Arvasin, et kukkus palju hullemini välja nende trahvide ning sõidutunde osas. Sõita polnud kõige parem tunne ning lamades ei suutnud tuult lugeda," võttis Talihärm ETV otse-eetris oma võistluse kokku. 

Tiirudes seitsmel korral eksinud Tuuli Tomingas andis tänase sõiduga ära kaks kohta ning lõpetas 44. positsioonil (+4.04,9). Puhtalt suusarajal kogunes Tomingasel täna kaotust (+1.26,8), lasketiirus oli eestlanna aga nobeduselt 10. päästja, kuid paraku tõi see endaga kaasa ka seitse möödalasku. 

"Tänane lõppkoht kaalub [trahvid] üle. Arvestades, palju neid lasin, on lõpptulemus normaalne. Üllatavalt hea sõit oli ning täna ei tekinudki ühtegi rasket momenti. Tundub, et vorm hakkab vaikselt tulema. Kindlasti aitas veel kaasa oli see, et määrdemehed tegid head tööd," sõnas Tomingas. 

Oma neljapäeval saadud sprindidistantsi esikohta kaitses edukalt itaallanna Liza Vittozzi, kelle jaoks see oli karjääri esimene niinimetatud kuldne duubel. 

23aastane italllanna eksis nelja tiiru peale vaid kahel korral – puhtalt laskjaid täna polnud – ning edastas finišis seitsmendalt kohalt startinud slovakitar Anastasija Kuzminad (4 möödalasku) 14,5 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone Anais Chevalier (5; +27,9). 

Tänased tulemused (kliki pildil):

Kiireimad laskjad (vasakul), tiirus kokku veedetud aeg (keskel) ning nobedaimad sõitjad (paremal):

MK-sarja üldseis: