Taltech - Tartu ÜlikoolFoto: Martin Ahven
Korvpall
12. jaanuar 2019, 18:50

GALERII | Ülikoolide duellis jäi üllatavalt kindlalt peale Tartu, Pärnu sai valusa kaotuse

Olybet Eesti - Läti korvpalliliigas peeti täna hulganisti mänge. Ülikoolide duellis alistas Tartu võõral väljakul kindlalt 94:86 TelTechi. 

Külalised võitsid avaveerandi kolmega, poolajaks kasvatati edu 11le. Kolmandal neljandikul õnnestus Tartul vahe korraks ka 16punktiliseks kasvatada. Seda ei õnnestunudki TalTechil enam kinni lappida ning tartlased kontrollisid kogu teist poolaega. 

Võitjate poolelt olid heas hoos leedulased: Arnas Velicka ja Julius Kazakauskas viskasid võrdselt 21 punkti, korraliku debüüdi tegi ka Tautvydas Slezas, kes lisaks 14 silmale hankis 11 lauapalli ja jagas 7 resultatiivset söötu. TalTechi poolelt tõid võrdselt 16 punkti Oliver Metsalu ja Jaan Puidet, viimase arvele kogunes veel ka 10 söötu ja 8 lauda. 

Foto: Tartu uus keskmängija Tautvydas Šležas (Martin Ahven)

Samal ajal peetud mängus sai valusa kaotuse Tartu lähikonkurent Pärnu, kes jäi võõral väljakul napilt 75:77 alla vanduma Valmierale. Suvepealinlasi ei päästnud sel korral ka tugev viimane veerandaeg, mis võideti 21:12.

Pärnu poolelt viskasid võrdselt 19 punkti Mihkel Kirves ja Demetre Rivers. Klubi värskeim täiendus Ionnis Tozios piirdus ligi 10 mänguminutiga kahe silmaga. Valmiera resultatiivseim oli Janis Kaufmanis 23 punktiga.

Kindla kaotuse sai Valga-Valka, kes jäi võõral väljakul 56:77 alla liiga liidrile Ventspilsile. 

Ühtlasi kerkis seitsmenda võidu (seitsme kaotuse kõrval) teeninud Tartu Pärnust mööda, seitsmendale kohale. Kaheksa võidu kõrvale kümnenda kaotuse saanud suvepealinlased on üheksandal kohal, Eesti klubide vahele jääb Jurmala (8-9).

16 mängust üheksa võitnud TalTech jagab Tallinna Kalev/TLÜ-ga 5.-6. kohta. Valga on kolme võidu ja 12 kaotusega eelviimane.