Johanna Talihärm.Foto: FRANCK FIFE/AFP
Talisport
13. jaanuar 2019, 14:09

Eesti laskesuusaneiud olid püssiga suures hädas, võidu eest pidasid duelli Venemaa ja Saksamaa (6)

Oberhofi laskesuusatamise MK-etapi naiste 4x6 km teatesõidu võitis Venemaa. Eestlannad (Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm, Grete Gaim, Kadri Lehtla) olid hädas lasketiirus. 

Ülimalt keerulistes oludes peetud võistluses oli palju kukkumisi ning tempo tavalisest tunduvalt aeglasem. Kõige pikem õlekõrs õnnestus tõmmata venelannadel, kuigi viimase tiiru eel kaotati sakslannadele üle 10 sekundi.

Korralik tegutsemine otsustavatel hetkedel tõi meie idanaabritele aga kindla võidu. Kaks trahviringi saanud Saksamaa suutis siiski teist kohta hoida, kaotust Venemaale lõpuks 33,5 sekundit. Kolmanda koha teenis Tšehhi (+36,7).

Meie naiskonna jaoks algas võistlus hästi ning teises lasketiirus oli võimalus lausa liidriks minna. Paraku ei tulnud Tominga viimane märk alla ning vaja läks varupadruneid. Vahetust üle andes oli seis siiski korralik, Talihärm pääses rajale 10. positsioonil, kuid vahe liidritega oli vaid poole minuti ringi. 

Seejärel hakkasid aga asjad allamäge minema. Talihärma lamadestiir läks totaalselt aia taha. Ta eksis kaheksast lasust viiel, mis tähendas koguni kolme trahviringi. Kuigi püstitiirus piirdus ta ühe varupadruniga, oli hea võimalus luhta läinud. 

Järgmisena rajale pääsenud Gaimil oluliselt paremini ei läinud. Esimeses tiirus kasutas ta ära kõik kolm varupadrunit, kuid trahviringist pääsu polnud. Teises tiirus sai ta õnneks kaheksa lasuga viis märki maha. 

Ankrunaise Lehtla võistlus lõppes üsna kiiresti, ta jõudis küll esimesse tiiru, kuid siis võeti meid 17. kohalt rajalt maha. Seega jäi meie naiste saldoks 4 trahviringi, 14 möödalasku ning paraku finišisse ei jõutud.

Võitlust alustas 22 naiskonda, finišisse jõudis 16.

Meeste teatesõit algab kell 15.30.