Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Foto: Teet Malsroos
Korvpall
13. jaanuar 2019, 15:59

Kindla võidu teeninud Kalev/Cramo tõusis Ühisliigas taas play-off´i kohale!

Korvpalli VTB Ühisliigas teenis BC Kalev/Cramo võõralt väljakult Minski Tsmoki vastu 95:82 võidu. 

Kohtumist alustasid veidi paremini võõrustajad, pääsedes 4:0 ja 6:3 ette. Kalevlased said aga kiirest sabast kinni ning avaveerandi lõpp kuulus neile, viimasel kolmel minutil tehti 13:3 vahespurt. Avaveerandi järel juhiti 29:19. 

Eesti meisterklubi jätkas heas rütmis ning kasvatas teise neljandikuga edu juba 19punktiliseks. Sellega oli kohtumise saatus sisuliselt otsustatud, teise poolaja alguses kasvatati edu korraks ka 25 silmale. 

Kuigi edu tundus igati kindel, jõudis Tsmoki viimasel veerandajal veel kümne punkti kaugusele ja mängu tuli veidi pinget. Kalevlased suutsid end siiski koguda ja matši kindlalt enda kasuks kallutada. 

Üleplatsimeheks kerkis Arnett Moultrie, kes lisaks 22 punktile hankis 12 lauapalli. Mitmekülgselt tegutsenud Chavaughn Lewis viskas 17 silma, andis 7 resultatiivset söötu ja tegi 5 vaheltlõiget. Tsmoki parim oli Brion Rush 21 punktiga. 

Kalevi poolelt ei teinud kaasa tagamehed Tony Wroten, Tanel Sokk ning Madis Soodla. 

Kalevlased said seitsme kaotuse kõrvale kirja kuuenda võidu, millega tõusti taas play-off´i kohale, seitsmendale positsioonile. Lähikonkurentidest on Avtodoril kirjas viis võitu ja kuus kaotust, Nižni Novgorodi saldo on sama. Kuuendat kohta hoidev Peterburi Zenit on võitnud kuus ja kaotanud viis mängu.