Ole Einar Björndalen.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
13. jaanuar 2019, 16:20

Norra legend nõuab dopinguga patustanud venelase suhtes austust (10)

Oberhofi MK-etapil karjääri esimese individuaalse võidu noppinud Venemaa laskesuusataja Aleksander Loginov sattus konkurentide pahameele alla. Martin Fourcade nõuab, et Loginov hakkaks oma minevikupattude eest vabandama.

Tüliõun peitub aastates 2014-2016, kui Loginov dopingu tarvitamise eest võistluskeeldu kandis. Venelane jäi vahele EPO kasutamisega.

Oberhofi sprindis tegi Loginov aga ülivõimsa etteaste ja edestas kõiki konkurente mäekõrguselt. Lisaks Fourcade'ile asus teda kritiseerima ka rootslane Sebastian Samuelsson. „Kui oled võtnud EPOt, pole sul nendel võistlusel midagi teha. Aga kui ta kahetseks oma pattu ja vabandaks, oleks teda tulevikus lihtsam usaldada. Ma ei austa seda, mida ta on teinud, aga ma ei tunne teda isiklikult,“ teatas Samuelsson.

Teistmoodi vaatega tuli lagedale ala tõeline legend ehk norralane Ole Einar Björndalen. „Loginov kandis oma dopingukaristuse ära. Peame austama, et ta nüüd tagasi tuli. Ometi reageerivad mõned tema võidule negatiivselt,“ arutles ta Norra televisooni vahendusel.

Aleksander Loginov. Foto: AFP/Scanpix