Max Verstappen.Foto: PA Pictures/Scanpix
Vormel 1
14. jaanuar 2019, 22:59

Max Verstappenile määratud karistus osutus mõnusaks väljasõiduks

Novembris peetud Brasiilia vormel-1 etapil Esteban Oconi tõukamise eest kaks päeva üldkasulikku töö tegema pidanud Red Bulli piloot Max Verstappen veetis esimese päeva Marokos Marrakeshis, kus toimus elektrivormelite vormel E sarja etapp.

Verstappen veetis terve päeva rajakohtunike seltsis ja püüdis aru saada, miks ja kuidas õigusemõistjad karistusi määravad.

"Väga põnev oli võidusõidu ajal näha asja teise vaatenurga alt. Tavaliselt pole võimalik tervet päeva kohtunike seltsis veeta. Vahel pole otsus karistatu jaoks tore, aga reegleid tuleb järgida," kirjutas hollandlane oma kodulehel.

Verstappen lisas, et kuigi ta hoiab vormel E-l silma peal, siis kohapeal polnud ta veel võistlust vaadanud. "Sõit oli põnev ja nautisin kogu päeva," sõnas ta.

Vormel E piloot Sam Bird avaldas aga portaali RaceFans vahendusel imestust, miks Verstappen nende etapile kohale toodi. "See on meie sarja jaoks pisut ebaõiglane, et vormel 1 staar tuuakse siia ühiskondlikult kasulikku tööd tegema. Siia tulemine ei tohiks olla karistuseks. Loodan, et talle tõesti meeldis meie sõitu vaadata ja ta jagab kiitvaid hinnanguid ka oma kolleegidele," rääkis Virgin Racingu piloot.