Kaia Kanepi (vasakul) ja Märten Tamla. Foto: Alar Truu
Tennis
15. jaanuar 2019, 14:43

Tennisekoondise peatreener: Kanepi valis Halepi vastu õige taktika, kahjuks läks mäng napilt teisele poole

Eesti tennisekoondise peatreeneri Märten Tamla arvates tegi Kaia Kanepi Austraalia lahtistel vaatamata kaotusele maailma esireketi Simona Halepi vastu igati tubli esituse. 

"Ei usu, et pikk mängupaus otsustavaks sai. Halepil oli samamoodi pikk paus seljataga," ütles Tamla Õhtulehele ning lisas: "Teise seti mõned otsustavad punktid said määravaks." 

Treeneri arvates oli vaatamata kiirele lõppmängule avasetis initsiatiiv kindlalt Kanepi käes, teise vaatuse lõpus rollid vahetused. Otsustavas setis mängisid peamiselt rolli pisiasjad. 

"Ei tea, kas tuli väsimus. Telerivahendusel on seda raske öelda," jätkas Tamla ning lisas, et murdemoment tuli viimase seti kuuendas geimis. "3:2 seisul oli Kaia veel 40:0 ees, 30:0 pealt kutsus ta arsti väljakule. Me ju ei tea, kui palju see vill teda segas. Aga kui on nii pingeline mäng ja pead näitama oma parimat tennist, siis selline väikene asi võib hakata vaimselt mõjutama. See kindlasti segab, paarist protsendist piisab."

Lõpuks kaotas Kanepi eelnimetatud geimi ja ka järgmised kolm. Üldiselt võib aga eestlanna esitusega rahule jääda. "Hea mäng oli. Minu arvates parem kui US Openil," võrdles Tamla Kanepi ja Halepi tänast matši augustis peetuga, kus eestlanna peale jäi. 

Kanepi mängus on ikka ja jälle palju lihtvigu. Tänasest protokollist leiab neid 62. Kas seda on liiast?

"Halepi vastu see ongi tema mäng. Vigu tuli loomulikult palju, aga tal polnud valikut. Ta ei saa Halepiga punkte pikaks ajada. Nii, kui võimalus oli, tuli kohe lüüa. Seda ta tegi ja see oli õige taktika. Kahjuks läks mäng seekord napilt teisele poole," arvas Tamla. 

Tipptennist ei näidanud ka Halep, kuid oma roll oli sellel ka eestlannal. "Päris maailma esireketi tasemel ta hetkel ei mängi. Aga Kaia vastu on tal ka ebamugav. Kaia lööb kõvasti, Halepile meeldib, et punktid läheksid pikemaks. Kui ta (Halep) veel paar mängu suudab võita, on ta igaühele ohtlik," kommenteeris Eesti koondise treener.