Beglarišvili uue koduklubi särgis.Foto: fcflora.ee
Jalgpall
15. jaanuar 2019, 18:40

KÕVA! Eesti meistriliiga parim jalgpallur siirdus Ungarisse

Täna pärastlõunal sõlmis mullu Premium liiga parimaks mängijaks valitud Zakaria Beglarišvili pooleaastase laenulepingu Ungari 14-kordse meistri Budapesti Honved FC-ga.

Honved on legendaarne Ungari klubi, kes tänavu tähistab oma tegutsemise 110. aastapäeva," kirjutab FC Flora koduleht. Oma neljateistkümnest meistritiitlist viimase võitis Honved 2017. aastal, ülejäänud jäävad 20. sajandisse. Käimasoleval hooajal paiknetakse liigatabelis neljandal positsioonil.

2010. aastal Gruusia klubist Tbilisi Lokomotiv Floraga liitunud 28aastane Beglarišvili on tulnud selle aja jooksul 4-kordseks Eesti meistriks, pidanud Flora särgis kokku 287 kohtumist ning löönud neis 117 väravat ja andnud 103 väravasöötu.

“Olen veetnud Floras kokku kaheksa hooaega ning tulnud selle aja jooksul klubiga neljakordseks Eesti meistriks. Oleme koos võitnud ja kaotanud, aga mis peamine, Flora on alati üks pere. Olen õnnelik, et saan astuda järgmise sammu ja uues keskkonnas end proovile panna. Suur tänu kõikidele treeneritele, meeskonnakaaslastele, klubi töötajatele ja fännidele, soovin teile palju edu! Flora on ja jääb minu pereks,” lausus Zaka.

Teatavasti läbis Beglarišvili möödunud aastal edukalt ka kõik Eesti kodakondsuse saamiseks vajalikud etapid. Kui esialgu võis loota, et Zakast saab veel 2018. aastal Eesti Vabariigi passi omanik, siis veidi tuleb paraku veel oodata. „Kodakondsuse saamiseks peab olema Eestis elanud elamisloa alusel vähemalt 8 aastat, millest viimased 5 aastat püsivalt. Tuleb kannatada veel 5. aprillini, siis täitub kodakondsuse omandamiseks vajalik päevade arv,“ selgitas 2013. aastal ajutiselt Gruusiasse naasnud mängumees.

Liigahooaeg jätkub Ungari liigas neljandat kohta hoidva Honvedi jaoks 2. veebruaril, kui võõrsil minnakse vastamisi tabeliliidri Ferencvárosi TC-ga. Juba homme sõidab Zakaria koos meeskonnaga Türki treeninglaagrisse, kus ühtlasi peetakse ka neli sõpruskohtumist.