Eesti koondise peatreener Martin ReimFoto: Martin Ahven
Jalgpall
15. jaanuar 2019, 21:52

Martin Reim Eesti ja Islandi väravateta viigist: mäng polnud ideaalne, aga kindlasti parem kui võidumäng Soome üle

Eesti jalgpallikoondise reis Katari lõppes kaotuseta, teises maavõistlusmängus tehti Islandiga väravateta viik.

Küllalt sündmustevaeses mängus hoolitsesid teravamate võimaluste eest islandlased, ent esmalt ei tulnud vv Marko Meeritsaga üks-üks olukorda sattunud ründajal löök välja ning teisel poolajal sai täna Eesti puurisuul seisnud Meerits paarile ohtlikule löögile käed ette. Eesti aktiviseerus mängu lõpuosas, korra sai Henri Anier peaga hästi löögile, ent pall vuhises üle värava.

MM-finaalturniiril osalenud Island pole nüüd võidurõõmu maitsnud juba 15 mängus järjest, viimati saadi võit aasta tagasi 14. jaanuaril.

Tulemusest hoolimata pidas Eesti peatreener Martin Reim koondise mängupilti paremaks võrreldes reedega, mil alistati Soome 2:1.

„Palliga mängus astusime selge sammu edasi,“ rääkis Reim telefonitsi. „Jah, väga häid käike oli ründefaasis vähem, aga üldine palliga mäng oli parem kui esimeses mängus, kus tegime palju valesööte ja kehvi puuteid. Tänane mäng polnud ideaalne, aga kindlasti parem kui esimene. Muidugi, iga matš sõltub ka vastase mängust ja Island oli sirgjoonelisem. Soomlastel tekkis nendega võrreldes rohkem võimalusi. Kaitses olime täna paremad.“

Koondise treeninglaagris Kataris oli kaasas kuus debütanti. Kuidas Reim nende esitustega rahule jäi?

"Ma eraldi nimesid esile ei tooks," paotas Reim. "Kõik näitasid oma suhtumisega end positiivsest küljest, aga kindlasti mõnel mängijal on kvaliteedi osas rohkem vaja juurde panna, kui teisel. Mõni võib ka valikmängudes koosseisu kuuluda, kvaliteeti ja oskuseid on piisavalt.

Laagriga olen väga rahul. Me ei mõelnud ainult mängudele, vaid saime peaaegu iga päev kaks treeningut. Tavaliselt on koondises treeninguid vähe, sest peab kogu aeg mõtlema, et mehed oleks klubimängudest puhanud ja mänguks jõudu täis. Saime harjutada liikumisi ja põhimõtteid ja anda mängijatele palju näpunäiteid."

Eesti tänane koosseis: Marko Meerits, Taijo Teniste (62. Trevor Elhi), Joonas Tamm (46. Henrik Pürg), Madis Vihmann, Märten Kuusk, Hindrek Ojamaa, Artjom Dmitrijev (76. Rasmus Peetson), Konstantin Vassiljev (46. Markus Poom), Mark Oliver Roosnupp (46. Frank Liivak), Sander Puri, Tristan Koskor (46. Henri Anier).

Eelmisel nädalal oli Eesti alistanud samas Soome 2:1. Tegemist oli viimaste mängudega enne 21. märtsil Põhja-Iirimaal algavat EM-valiksarja.