Anett Kontaveit mängus Aliaksandra Sasnovitšiga.Foto: AFP/Reuters/Scanpix
Tennis
16. jaanuar 2019, 03:33

GALERII | KAHJU: Anett Kontaveit peab Austraalias pärast teist mängu reketid pakkima (14)

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängus peab Anett Kontaveit kahjuks reketid pakkima, sest ta kaotas teises ringis valgevenelannale Aliaksandra Sasnovitšile 3:6, 3:6.

Tegemist on Kontaveidi jaoks ebamugava vastasega, sest näiteks eelmisel aastal peetud kolmest mängust võitis Sasnovitš kaks tükki. Nüüdki haaras ta kohe alguses 2:0 eduseisu, aga Kontaveit murdis geimi koe tagasi. Esimeses setis sai otsustavaks ülipikk geim seisul 3:3, kus Kontaveidil oli viis (!) murdepalli, kuid ta ikkagi ei saanud neist ühtegi kätte.

Seejärel võitis Sasnovitš saadud hooga veel kaks geimi järjest. Statistikast vaatas väga olulisena vastu asjaolu, et Kontaveit oli oma 10 teisel servil mängitud punktist võitnud ainult 2. Ning tema esimese servi õnnestumise protsent oli 55 vastase 61 vastu.

Teises setis hoiti oma servi seisuni 2:2, aga siis mängiti järjest kaks otsustavat geimi. Esmalt murdis Sasnovitš Kontaveidi oma, seejärel pääses eestlanna vastase pallingul ette 40:15, kuid valgevenelanna võitis neli punkti järjest - 4:2. Seejärel jäi Kontaveit seisul 3:5 oma servil taha 0:40 ja mängu päästa ei õnnestunud.

Sasnovitš kohtub kolmandas ringis venelanna Anastassia Pavljutšenkovaga, kes lülitas tulemusega 3:6, 6:3, 6:3 konkurentsist maailma 9. reketi, hollandlanna Kiki Bertensi.

Nõnda on üksikmängus mõlemad eestlannad langenud konkurentsist välja - eile pidi Kaia Kanepi tunnistama rumeenlannast maailma esireketi Simona Halepi paremust.

Kontaveit tuleb siiski veel väljakule paarismängus, kus ta mängib koos inglanna Harriet Dartiga. Nad kohtuvad esimeses ringis vabapääsme saanud austraallannade Kimberly Birrelli ja Priscilla Honiga. Tänases ajakavas seda mängu pole, see toimub ilmselt homme.