Nwankwo Kanu (rohelises) 2010. aasta MMil Lõuna-Korea vastu.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
16. jaanuar 2019, 12:10

Endine vutitäht on šokis ja pisarates, sest näpati kõik tema autasud: imelik, et minusugust legendi nii koheldakse!

Pikalt Londoni Arsenalis pallinud Nigeeria vutilegendil Nwankwo Kanul (42) on käsil tormilised ajad. Hiljuti jäi ta ilma kõigist võidetud autasudest.Olukord on parajalt segane. Väidetavalt pole Kanule kuuluv hotell maksnud tagasi pangalaenu ja seetõttu kulutab endine jalgpallur juba 2015. aastast kohtuuksi. Nüüd on Kanu vastane ehk Nigeeria ametiasutus nimega Assets Management Corporation of Nigeria asunud hotelli renoveerima, kuigi jalgpalluri sõnul neil selleks luba ei ole. 

"Nad murdsid minu hotelli sisse," põrutas Kanu. "See on ebaõiglane, olen oma riigi eest väga palju andnud. Imelik, et minusugust legendi nii koheldakse."

Väidetavalt viidi minema mehe võidetud medalid, trofeed, diplomid ja muud autasud. Kanu oli uudist kuuldes pisarates ning šokeeritud.

"See on minu elu kõige kurvem päev ja ma ei saa aru, miks see juhtus, sest kohus pole veel oma otsust teinud," sõnas ta. 

"Valitsus soovitab endistel jalgpalluritel pärast karjääri kodumaal investeerida," lisas ta. "Mina tegin seda ja vaadake, mis juhtus. Kas see on noortele heaks eeskujuks? Kõik teavad, et ma teenisin jalgpalliga raha. Ma väärin oma riigis paremat kohtlemist. Ma olen Nwankwo Kanu, mitte välismaalane."

Ründemängija Kanu võitis 1996. aastal Nigeeriaga Atlanta olümpiamängudelt kulla ning esindas koondist 87 mängus, mille jooksul lõi 12 väravat. 

Klubijalgpalli mängis ta näiteks Amsterdami Ajaxis, Milano Interis, Londoni Arsenalis, West Bromwich Albionis ja Portsmouthis. Ta on võitnud nii Meistrite liiga (Ajax) kui ka UEFA karika (Inter). Samuti on ta kolmel korral tulnud Hollandi meistriks ning kahel korral Arsenaliga Inglismaa tšempioniks.