Reginald Mbu Alidor.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
16. jaanuar 2019, 14:09

Eesti kodakondsuse peale mõtlev Nõmme Kalju poolkaitsja: see on võimalus, aga mul pole kindlat plaani (7)

Eesti Ekspress kirjutas täna oma sahinate rubriigis, et Nõmme Kalju prantslasest poolkaitsja Reginald Mbu Alidor mõtiskleb Eesti kodakondsuse omandamise üle. Küsisime 25aastaselt mehelt järgi, kuidas asjad tegelikult on? Reginald liitus Kaljuga 2014. aastal ning ta leidis Eestist kohaliku naise, kellega tal on laps. Kas ta võtab eeskuju Zakaria Beglarišvilist ning plaanib samuti kodakondsust omandada?

"See pole asi, millele ma esmajärgus mõelnud olen, aga hea, kui selline võimalus on," rääkis ta. "Ma poleks uskunud, et ma olen Eestis nii kaua, aga nüüd on mul siin naine ja laps."

Kas ta sooviks Eesti koondist esindada?

"Kui on võimalus, siis miks mitte?" mõtiskles Reginald. "Eesti on suurepärane riik ning mind on siin hästi vastu võetud. Eesti on mulle väga lähedaseks saanud. See on võimalus, aga mul pole kindlat plaani. Eks näeb, mis tulevik toob." 

Kõige varasemalt saaks Reginald Eesti passi taotleda 2022. aastal, sest vastavalt kodakondsuse seadusele on kodakonduse saamise üheks tingimuseks see, et inimene on Eestis elamisloaga kaheksa aastat elanud. 

Keskväljamootor Reginald on klubi esindanud 168 mängus ning löönud kaks väravat ja andnud kaheksa resultatiivset söötu.